Connect with us

Politică

Europarlamentarul Cristian Terheş: “Pentru guvernul PNL-USR oamenii nu contează”

Evacuarea spitalului Foişor a produs “un disconfort semnificativ pacienţilor”, dar este “un cost acceptabil”, a spus Dan Barna (USR).
“Răspunderea politică pentru menţinerea lui Voiculescu aparţine în exclusivitate USR PLUS”, ar fi spus Ludovic Orban la întâlnirea Biroului Executiv al PNL, pe data de 12 aprilie 2021.

Asadar, USR spune ca e acceptabil “costul” plătit pentru ce s-a întâmplat la Foişor. Costul însă e plătit de pacienţi şi de familiile lor, nu de fasciştii de la USR PLUS. Celor cărora li s-a pus viaţa în pericol au fost pacienţii respectivi, nu vreun politruc de la guvernare. E uşor să accepţi “costuri” când sunt plătite de alţii.

Dându-şi seama că e groasă, PNL aruncă vina pe USR PLUS, Orban spunând ca “răspunderea politică” pentru meţinerea lui Voiculescu ca ministru al Sănătăţii aparţine acestora.

Când vine vorba despre răspundere politică, într-un guvern nu există vină individuală, aceasta fiind colectivă.

Guvernul este un organism colectiv, unde politic toţi răspund pentru unul şi unul pentru toţi. Dacă unui ministru nu-i convine politica guvernului, încearcă să o schimbe, iar dacă nu reuşeste îşi dă demisia. S-a mai întâmplat asta în trecut.

La fel, dacă un prim-ministru are un ministru care face altfel decât cere el, ori îl remaniază sau îi cere demisia, ori îşi dă el demisia din poziţia de premier.

Actualul guvern este susţinut de o coaliţie parlamentară formată din PNL-USRPLUS-UDMR, iar orice nenorocire se întâmplă la sănătate e responsabilitatea întregii coaliţii, nu doar a lui Voiculescu. Numai nişte iresponsabili ar fi putut pune, în plină pandemie, o asemenea persoană ca ministru al Sănătăţii, în contextul în care acesta e nesigur până şi dacă să poarte mască ori nu la o declaraţie publică, şi-a delegat toate atribuţiile altora şi nu e capabil să ia nici o decizie. Un asemenea personaj nici măcar păcurar la gâşte nu poate fi pus.

După cum vedeţi din reacţii, însă, pe această coaliţie trădătoare nu o interesează bunăstarea şi sănătatea românilor, ci cum să arunce responsabilitatea de la unul pe altul, ca la final “costul” deciziilor lor aberante să fie plătit tot de către oameni.

Soluţia e simplă: #demisia!

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică