Connect with us

JUDO

Sălăjeanul Alex Bologa a câştigat Cupa Mondială!

Judoka din Derşida a reuşit o performanţă deosebită la competiţia desfăşurată în Turcia, reuşind să obţină medalia de aur la categoria 60 kg


Alexandru Bologa este unul dintre cei mai valoroşi judoka nevăzători din lume. Sportivul originar din Derşida a reuşit să urce pe podium la Jocurile Paralimpice de la RIO, după care a devenit şi campion european.

Judoka se laudă cu o mulţime de alte medalii la competiţii din ţări precum Japonia, Germania sau Kazakhstan.

Anul 2020 a fost unul mai dificil din punct de vedere al competiţiilor, dar Alex Bologa a revenit în forţă în acest an cu prilejul Cupei Mondiale ce a avut loc la finele săptămânii, în Antalya, Turcia.

Cupa Mondială de Para-Judo a fost un eveniment plin, cu sportivi veniţi din toate colţurile lumii pentru a se lupta pentru un loc pe podium.

Sălăjeanul Alexandru Bologa a concurat în limitele categoriei 60 kg, iar în sferturile de finală l-a învins pe sportivul din Kazakhstan, Zhamauov Azamat, calificându-se în semifinalele competiţiei.

În “careul de aşi”, judoka originar din satul Derşida, comuna Bobota a avut o comportare deosebită în confruntarea cu spaniolul Borja Pahissa, intrând astfel în lupta pentru medalia de aur.

Ajuns în ultimul act, sportivul legitimat la ”U”-CSM Cluj – Lamont a continuat forma bună şi a avut o prestaţie reuşită, lăsând emoţiile deoparte.

Astfel, spaniolul Luis Daniel Gavilan nu a avut nicio şansă în faţa sportivului sălăjean care a pus astfel mâna pe medalia de aur aferentă câştigătorului, spre satisfacţia antrenorului Gergely Tamas.

Totuşi, pentru Alex Bologa, gândul său principal se îndreaptă spre Jocurile Paralimpice de la Tokyo, ce urmează să se desfăşoare în perioada 24 august – 5 septembrie 2021. Sălăjeanul speră să repete performanţa obţinută la Rio de Janeiro, dacă nu chiar să o depăşească.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 14 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUDO