Connect with us

HANDBAL

Liga Naţională de handbal feminin, dintr-o extremă în alta

După ce în turul de campionat au fost programate turnee de câte o etapă, returul va fi comasat în turnee de către trei, chiar patru runde. Primul va avea loc în Săptămâna Mare, când sunt programate primele patru etape la Bistriţa

Doar în România, campionatele de handbal se organizează sub formă de turnee, care în mod normal ar fi trebuit să aibă loc pe teren neutru. Nu s-a ţinut aproape deloc cont de aceast aspect, deoarece în tur, FRH a programat turnee la Bucureşti, la Vâlcea sau la Baia Mare şi astfel unele grupări au fost avantajate. Cele mai avantajate au fost CSM Bucureşti şi Rapid, care au jucat de cinci ori în capitală!

Cu excepţia turneului din octombrie-noiembrie 2020 când au avut loc patru etape, în rest FRH a programat turnee de câte o etapă, o decizie care a nemulţumit multe echipe. În această modalitate, turul s-a prelungit până la începutul lunii aprilie, iar ultima etapă a avut loc marţi şi miercuri, în Bucureşti.

Urmează o pauză de două săptămâni, după care Liga Naţională trece de la o extremă la alta. Întreg returul va fi comasat în turnee de câte trei, chiar patru runde, astfel încât, competiţia să se termine în prima parte a lunii iunie.

Va fi practic o perioadă încărcată pentru toate echipele, care vor fi nevoite să joace meciuri la foc automat, iar  într-un asemenea ritm jucătoarele vor fi expuse la accidentări.

Primul turneu din retur va avea loc în perioada 26 aprilie – 1 mai, în Săptămâna Mare, când la Bistriţa se vor juca primele patru etape.

În cadrul acestui turneu, HC Zalău va avea un program infernal, urmând să joace în decurs de 6 zile cu Minaur Baia Mare, Gloria Bistriţa, Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti.

Conform programulul anunţat de FRH, al doilea turneu din retur ar urma să aibă loc în perioada 18 – 23 mai, tot cu patru etape, urmând ca în iunie să fie programate alte două turnee.

Va urma un turneu de trei etape în perioada 3 – 6 iunie, iar ultimul turneu al campionatului, în care ar urma să se joace ultimele patru etape este programat în perioada 16 – 20 iunie.

”Rămâne de văzut dacă se va putea juca până la capăt în acest ritm. Mai există o problemă, fiindcă la data de 1 iunie, vreo 60 de jucătoare din Liga Naţională îşi termină contractele, în timp ce returul se termină în jurul datei de 20 iunie”, spune Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL