Connect with us

HANDBAL

Două foste handbaliste pun accent pe dezvoltarea handbalului masculin sub Meseş. HCS Dinamyc Zalău, noul club sportiv din municipiu

Adriana Ştefănescu (fostă Gontariu) şi Mihaela Blaga (fostă Crăcană) şi-au unit forţele pentru a face ceva pentru handbalul masculin din judeţ. Din dorinţa de a nu se pierde copii talentaţi, cele două foste handbaliste au venit cu această idee, astfel încât şi băieţii sălăjeni să poată face handbal la ei acasă, fără să mai fie nevoiţi să plece în altă parte pentru a-şi urma acest vis


În Zalău, voleiul masculin, handbalul feminin şi fotbalul sunt sporturile care beneficiază de cea mai mare susţinere din partea autorităţilor locale, fiind şi cele mai practicate sporturi, atât la nivel de seniori, cât şi la nivel de copii şi juniori. Însă, sunt câteva nişe care lipsesc cu desăvârşire, iar atunci ne punem întrebarea ce se întâmplă cu acei copii care vor să facă handbal masculin sau poate volei feminin?

Ei bine, aceştia trebuie să ia calea altui judeţ pentru a putea face performanţă. Însă, acest lucru se va schimba în Zalău, cel puţin în ceea ce priveşte handbalul masculin. De ce?

Pentru că Adriana Ştefănescu (fostă Gontariu) şi Mihaela Blaga (fostă Crăcană) şi-au unit forţele pentru a pune la punct bazele unui nou club de handbal în municipiu, un club care îşi doreşte să pună accent pe handbalul masculin.

Având o vastă experienţă în handbal, cele două foste handbaliste îşi propun să ofere şansa tuturor copiilor de a învăţa tainele sportului de pe semicerc, în timp ce pentru băieţii talentaţi le oferă şansa de a participa într-o competiţie oficială unde se pot remarca şi pot începe o carieră frumoasă în acest sport.

Noul club de handbal din municipiu se numeşte Handbal Club Sportiv Dinamyc Zalău, iar la bazele acestui nou club stă ASC Olimpyc Piticot, fostul club al Mihaelei Blaga, care a venit la acest nou club cu tot cu ai săi copii legitimaţi.

„Ne dorim să punem accent pe handbalul masculin în Zalău, astfel că în competiţiile oficiale vom participa doar cu grupe de băieţi. Totuşi, în ceea ce priveşte iniţierea în handbal, vom acceptat toţi copiii care îşi doresc asta, fie că sunt fete sau băieţi. În momentul de faţă avem băieţi foarte bine pregătiţi pe care am vrea să îi înscriem în campionat. Am avea echipă la juniori II şi la juniori I, sunt băieţi născuţi între anii 2003 şi 2007”, ne-a declarat Adriana Ştefănescu.

Noul club de handbal din Zalău încă nu poate face pregătire în sală, iar momentat sportivii se pregătesc afară, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă, această situaţie s-ar putea schimba, odată cu îmbunătăţirea situaţiei epidemiologice.

„Momentan nu avem o sală pentru pregătire şi facem antrenamentele pe terenul de sport de la Colegiul Naţional Silvania. Bineînţeles, situaţia asta este din cauza pandemiei, pentru că dacă ne lăsau să intrăm într-o sală, reuşeam să găsim şi o sală în interior. Avem trei antrenamente pe săptămână, luni, miercuri şi vineri. Suntem la început, copiii încă nu au făcut o pregătire fizică foarte bună”, ne-a spus şi Mihaela Blaga.

De unde a pornit această idee

La fel ca mulţi băieţi talentaţi care îşi doresc să facă sport, şi Lucas Ştefănescu, băiatul Adrianei, s-a orientat către fotbal sau volei, pentru că acestea sunt la „putere” în Zalău. Având în vedere că în familie exista deja un voleibalist celebru – Adrian Gontariu, Lucas s-a orientat spre volei, însă, nu prea i-a plăcut.

Aşa se face că a ajuns în curtea HC Valeria Motogna, iar fostul port-drapel al României la JO de la Beijing l-a făcut pe Lucas să îndrăgească handbalul şi să îşi dorească să practice acest sport.

Dar unde? Iniţierea a făcut-o la clubul Valeriei Motogna, însă, unde ar fi mers pentru performanţă?

Ei bine, această întrebare şi-a pus-o şi Adriana Ştefănescu care s-a hotărât să facă ceva în acest sens. Astfel, fosta handbalistă a decis să pună bazele noului club, alături de Mihaela Blaga, pentru că în situaţia lui Lucas mai sunt o grămadă de copii.

Cine sunt Adriana Ştefănescu şi Mihaela Blaga

Adriana Ştefănescu a practicat handbalul la CSS Zalău, fiind o sportivă remarcată, care an de an a fost prezentă la loturile naţionale. Ba mai mult, zălăuanca este şi dublă campioană europeană, fiind un laureat al sportului românesc. A fost premiată şi de către Comitetul Olimpic Român pentru „contribuţia deosebită în afirmarea sportului şi promovarea spiritului olimpic român.

Mihaela Blaga se laudă cu o carieră de peste 20 de ani în handbalul profesionist, timp în care a câştigat de două ori campionatul României cu Silcotub Zalău şi Rulmentul Braşov. Are în palmares şi trei Cupe ale României cu Oţelul Galaţi, Silcotub Zalău şi Rulmentul Braşov. În carieră, Mihaela se laudă şi cu câştigarea Challenge Cup, alături de Rulmentul Braşov.

Are mai multe prezenţe în finalele Cupei E.H.F.

A urmat un transfer în străinătate, la Dunafeer (Ungaria), echipă alături de care a câştigat două Cupe ale Ungariei şi a jucat şi două finale de Liga Campionilor, precum şi o finală de Cupa E.H.F. Mihaela este şi maestru al sportului!

„Vă aşteptăm în număr cât mai mare”

Adriana Ştefănescu şi Mihaela Blaga vă aşteaptă în număr cât mai mare să vă duceţi copiii la sport, pentru că doar aşa pot învăţa tainele handbalului şi să se bucure de o creştere armonioasă şi disciplinată.

„Îi aşteptăm cu drag pe copii şi pe părinţi, handbalul este un sport iubit in Zalău şi ne dorim să deschidem acest sport către toată lumea. Ne dorim să participăm într-o competiţie oficială, nu neaparat performanţă. Cel puţin deocamdată. Suntem deschise şi la colaborări şi cu alţi foşti sportivi, pentru ca împreună să facem ceva frumos pentru copii. Din păcate, mi se pare că sportul moare pe zi ce trece, cel puţin la Zalău. Nu mai producem jucătoare, nu mai producem jucători, cum era pe vremea mea. Mi-aduc aminte când ne premia DJST, eram 20. Mi se pare că toate sporturile nu mai produc ca mai demult. Zalăul era cunoscut datorită sportului. Avem susţinerea tuturor şi am încredere că vom putea ajuta comunitatea din Zalău să-şi reaprindă speranţa. Mă bucur şi de susţinerea fratelui meu, Adrian Gontariu”, spune Adriana Ştefănescu.

Mihaela Blaga are deja o experienţă în spate şi în cariera de antrenorat, având în vedere activitatea ASC Olimpyc Piticot. Totodată, este şi profesoară de educaţie fizică şi sport, iar acum, prin noul club, fosta handbalistă îşi propune că înveţe cât mai mulţi copii tainele handbalului, dar şi să-i ajute în drumul lor către performanţă.

„Noi ne dorim din suflet să vină cât mai mulţi copii. Îi aşteptăm atât pentru iniţiere, cât şi pe copii ceva mai mari. Îi aşteptăm să vină să cunoască tainele jocului de handbal şi să înveţe din experienţa noastră, din dorinţa noastră, din pasiunea noastră. O să găsească lucruri extraordinare dacă vor vrea să vină să cunoască handbalul”, spune Mihaela Blaga.

Toţi cei interesaţi să înveţe handbalul la cel mai nou club din Zalău, pot obţine mai multe detalii la numerele de telefon 0743 – 437 602 – Mihaela Blaga sau 0756 – 990 014 – Adriana Ştefănescu.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL