Connect with us

HANDBAL

HC Zalău transferă o jucătoare de bază din Naţionala de tineret

Pentru sezonul viitor, formaţia sălăjeană şi-a asigurat serviciile handbalistei Ioana Bălăceanu, care în ultimii ani a fost o jucătoare de bază în lotul de tineret. Handbalista vine de la Dunărea Brăila, iar în cariera sa a mai jucat pentru CNE Rm. Vâlcea, dar a fost şi în lotul campioanei României

La fel ca şi alte echipe din Liga Naţională şi HC Zalău a început la formarea lotului pentru sezonul viitor, cu atât mai mult cu cât gruparea sălăjeană se poate baza în continuare pe sprijinul venit de la Consiliul Judeţean Sălaj.

Primul pas făcut pentru sezonul viitor a fost prelungirea înţelegirilor cu patru jucătoare care erau la final de contract, după care HC Zalău a trecut şi la transferuri. Gheorghe Tadici anunţa zilele trecută că sub Meseş va veni o jucătoare ce a evoluat în Franţa, dar antrenorul Zalăului s-a uitat şi la jucătoarele tinere din România, cu potenţial.

Din această categorie a ”ochit-o” pe Ioan Bălăceanu, o jucătoare de tânără, de 20 de ani, care deja a semnat cu HC Zalău un contract valabil din vară. Handbalista poate juca pe postul de inter, dar şi centru şi vine sub Meseş de la Dunărea Brăila.

În cariera sa a mai jucat pentru Centrul Naţional de Excelenţă din Rm. Vâlcea, iar pentru o perioadă s-a aflat şi în lotul campioanei României. La Dunărea Brăila, handbalista a jucat mai mult pentru echipa secundă din Divizi A, dar are câteva jocuri şi în Liga Naţională.

Jucătoarea se află deja la Zalău şi a început antrenamentele, însă va putea juca pentru noua sa echipă doar din vară.

” Este o jucătoare de mare perspectivă şi cred că din toamnă ne va ajuta foarte mult. A fost convocată constat la Naţionala de tineret şi a fost în primele trei jucătoare de la lot”, spune Gheorghe Tadici.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL