Connect with us

FOTBAL

FRF a dat ordin. AJF-urile trebuie să organizeze un campionat la Liga 4 până în 8 mai pentru a avea reprezentantă la baraj!

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că AJF-urile care vor să trimită o reprezentantă la barajul pentru Liga a III-a trebui să organizeze un campionat cu minim 4 echipe şi un număr de minim 7 jocuri. Totul să se termine până în data de 8 mai, ceea ce pare imposibil în multe judeţe

Vestea că testele rapid au fost certificate şi pentru sportul de la amatori a fost primită cu satisfacţie. Însă, toată această satisfacţie a echipelor din ligile judeţene s-a transformat într-o dezamăgire, după ultimul anunţ al FRF.

După ce administraţia condusă de Răzvan Burleanu a decis ca din Liga a III-a să nu mai retrogradeze direct nicio echipă, FRF a venit şi a modificat modul de menţinere/promovare în Liga a III-a!

Astfel, în primă fază se va juca un tur preliminar, între două campioane judeţene, iar câştigătoarele vor ajunge în etapa a II-a, unde vor juca cu echipele ce ocupă locurile retrogradabile în Liga III-a.

Pare aproape imposibil ca o echipă de Liga a IV-a, care nu a mai jucat de mai bine de un an, să poată trece la baraj de o formaţie ce vine după un sezon în Liga a III-a!

Imposibil pare de organizat şi un campionat la Liga a IV-a, în condiţiile în care FRF a dat ordin clar: AJF-urile care vor să trimită echipă la baraj trebuie să organizeze un campionat cu minim 4 echipe şi un număr minim de 7 jocuri pentru formaţia ce merge la baraj! Totul până în 8 mai, când FRF spune că AJF-urile trebuie să comunice campioana.

Mai multe AJF-uri sunt revoltate de decizia FRF şi sunt în imposibilitatea de a organiza un campionat care să îl şi finalizeze până în 8 mai.

“Vom consulta echipele să vedem care vor putea să joace. Timpul este foarte scurt, dar noi ne dorim să putem organiza un campionat la Liga a IV-a”, spune Daniel Sabou, preşedintele AJF Sălaj.

Faza I a meciurilor de baraj ar urma să aibă loc pe 12 mai, într-o singură manşă, pe teren neutru, iar barajul final pentru menţinere/promovare ar urma să se joace în dublă manşă pe 16 şi 21 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL