Connect with us

Actualitate

VIDEO. Jiboul devine “verde”

Nu doar că a dorit să pună infrastructura la punct, dar primarul Dan Ghiurco a dorit neaparat să creeze noi spaţii verzi pentru recreere, dar şi pentru înfrumuseţarea oraşului


În doar câţiva ani, primarul Dan Ghiurco a reuşit să schimbe faţa oraşului Jibou. Zilele în care oraşul semăna cu unul pustiu, fără culoare şi fără viaţă sunt pe terminate, deoarece, în prezent, oraşul arată tot mai bine, cu fiecare investiţie realizată.

Noua echipa din Primărie, condusă de Dan Giurco (primar) şi Vlad Paşcalău (viceprimar) este foarte implicată să continue transformarea oraşului.

De altfel, printr-o postare pe pagina sa de facebook, edilul orăşelului de pe Someş a prezentat importanţa spaţiilor verzi, spaţii pe care şi le-a dorit să le creeze încă din ziua în care a devenit primar.

Astfel, Dan Ghiurco a precizat ce lucrări s-au făcut în momentul în care trei străzi din oraş au fost reabilitate.

Nu doar că s-a refăcut partea carosabilă, ci pe margini au fost plantate peste 350 de thuja sau 800 de trandafiri. Astfel, strada Tudor Vladimirescu – 639 mp, strada Odorheiului – 1200 mp şi strada CAstanilor – 1225 mp.

“Prin lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor Tudor Vladimirescu, Odorheiului şi Castanilor s-a urmărit şi realizarea de spaţii verzi. Pe aliniamentele celor trei străzi au fost plantaţi 360 buc thuja occidentails smaragd, 100 buc frasini globuloşi, 800 buc trandafiri şi s-a semănat gazon pe o suprafaţă de 1200 mp. Suprafaţa spaţiilor verzi este de 35.621 mp, spaţii cu acces limitat şi nelimitat, astfel că pe cap de locuitor revine 34 mp, cu peste 10 mp mai mult decât prevede legislaţia în vigoare”, spune primarul Dan Ghiurco.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate