Connect with us

Social

FOTO – Dezastru ecologic pe Valea Almașului. Intervine Garda de Mediu

Sute de kilograme de moloz și deșeuri zac pe malul râului Almaș, de la PET-uri, scutece până la anvelope uzate sau piese auto uzate. O zonă superbă este transformată de om într-o adevărată groapă de gunoi. Deși au fost identificate documente sau numere auto ale mai multor persoane, comisarii Gărzii de Mediu nu au aplicat încă amenzi, deși sancțiunile pot ajunge până la 6.000 lei pentru persoanele fizice și 40.000 de lei pentru persoanele juridice!

La noi nu mai există rușine, temere sau conștiință. Românul a început să nu mai ia în calcul nici măcar legea și nu se mai teme nici de sancțiuni. Poate că ar fi momentul ca organele abilitate ale statului să facă front comun și să asprească amenzile împotriva cetățenilor, care își bat joc de natură și, implic, de noi – oamenii.

Marți, 6 aprilie, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sălaj – au verificat starea de salubritate pe cursul râului Almaş între localitățile Tihău (comuna Surduc) şi Gîlgău Almaşului (comuna Bălan).

În urma verificărilor s-a constatat că pe malurile râului Almaş sunt abandonate de către cetățeni cantități semnificative de deşeuri (deşeuri rezultate din construcții şi demolări, deşeuri de PET, sticlă, folie, scutece, anvelope uzate, piese auto uzate, deşeuri menajere etc).

Printre deşeuri au fost identificate documente (facturi, fişe medicale, AWB-uri curierat, certificate de garanție, avize însoțire marfă) şi numere auto ale mai multor persoane.

După primirea datelor de identificare complete (CI, serie, CNP, adresă) de la Evidența Populației, respectivii vor fi sancționați contravențional în baza Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, art. 61, alin 1, lit. a cu AMENDĂ de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 20.000 lei la 40.000 lei persoane juridice.

Deşeurile abandonate la care nu a putut fi identificat generatorul, respectiv persoana care le-a abandonat, vor fi colectate de către UAT-ul pe raza căruia au fost identificate.

Pentru remedierea situației se va stabili ca măsură salubrizarea zonei şi predarea deşeurilor unui operator de salubritate conf. HG 1061/2008, în cel mai scurt timp.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Social