Connect with us

Actualitate

Sindicatul EUROPOL: „Poliţiştii nu sunt obligaţi să efectueze ore suplimentare”

Sindicatul Poliţiştilor Europeni trage un semnal de alarmă vizavi de abuzul asupra poliţiştilor care sunt forţaţi să facă ore suplimentare


În contextul epidemiologic din prezent, poliţiştii se află mereu în acţiuni pentru combaterea şi prevenirea răspândirii cu coronavirus. Însă, pe lângă actualul context, aceştia se află la datorie indiferent de vreme, zi sau noapte. Câteodată, chiar peste măsură…

Acest fapt este sesizat şi de către Sindicatul Europol care atrage atenţia poliţiştilor că nu sunt obligaţi să efectueze ore suplimentare şi îi îndeamnă pe aceştia să refuze acest abuz.

„Pentru că în aceste zile tot mai mulți polițiști au fost chemați la serviciu din timpul de refacere a capacității de muncă, fiindu-le încălcate drepturile, dar și pentru că majoritatea dintre ei au fost amenințați că dacă nu vor accepta să se prezinte la serviciu în afara orelor de program vor fi cercetați, vă reamintim de poziția parchetului cu privire la această faptă.

Nu vă lăsați intimidați de amenințările șefilor care, din obediență aleg să-și epuizeze fizic și psihic subalternii, prin acțiunile pompieristice pe care le efectuează, doar pentru a raporta la București cât mai multe cifre (amenzi/acțiuni).

Sesizați-ne, chiar și sub protecția anonimatului, cazurile de abuz, hărțuire sau intimidare la care sunteți supuși.

Nu polițiștii sunt cei care răspund pentru lipsa de personal și incompetența instituțională.

Nu polițiștii sunt vinovați pentru proasta gestionare a resursei umane.

Polițiștii nu sunt obligați să efectueze ore suplimentare, mai ales dacă nu se află în starea psihofizică necesară.

Polițiștii nu pot fi sancționați disciplinar/penal dacă după efectuarea orelor de program refuză efectuarea orelor suplimentare”, spun cei de la Sindicatul Europol.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate