Connect with us

FOTBAL

Veşti extraordinare. Testele rapide pentru COVID-19 vor putea fi folosite pentru sportivi, inclusiv pentru AMATORI!

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi inclusiv pentru amatori. Prin această decizie, multe competiţii de la amatori s-ar putea relua, inclusiv Liga a IV-a, în condiţiile în care costurile pentru testare nu vor fi la fel de ridicate ca şi în cazul testării RT-PCR

În ziua în care Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că meciurile de la Bucureşti, din cadrul Campionatului European se vor juca cu spectatori, mai precis cu 25% din capacitatea stadionului, MTS a mai venit cu o veste bună, aşteptată de tot sportul, mai ales cel de la amatori.

Este vorba de certificarea testelor rapide pentru COVID-19, care sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar pentru toate echipele.

“Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi. Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale. Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, a transmis MTS.

În aceste condiţii, competiţiile de la amatori ar putea începe în perioada următoare, iar după mai bine de un an de pauză, Liga a IV-a, sau întrecerile de la minifotbal pot reveni spre o normalitate mult aşteptată.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL