Connect with us

Actualitate

Două blocuri din Jibou au fost modernizate din bani europeni. FOTO

Administraţia locală condusă de Dan Ghiurco a făcut recepţia lucrărilor din cadrul proiectului “Creşeterea eficienţei energetice la blocurile O1 şi O2”, finanţat în procent de 60 % din fonduri europene


Dan Ghiurco continuă să schimbe la faţa oraşul Jibou. Edilul orăşelului de pe Someş vrea să creeze cele mai bune condiţii pentru comunitatea pe care o conduce, iar în acest sens alături de echipa din Primărie a lucrat la proiecte pentru modernizarea infrastrucutirii rutiere, crearea unor spaţii verzi, dar şi pentru creşterea eficienţei energetice la blocurile din oraş.

În acest sens, Primăria Jibou a reuşit să obţină o finanţare în procent de 60 % din fonduri europene pentru “Creşterea eficienţei energetice la blocurile O1 şi O2”.

Lucrările au constat în anveloparea blocurilor, înlocuirea tâmplăriei, construirea acoperişului cu sistem pluvial, sistem de iluminare pe casa scării cu alimentare de la panouri fotovoltaice, dar şi izolarea planşeului.

“Pe lângă diferenţa majoră dintre cum arătau înainte blocurile şi cum arată acum, beneficiarii s-au bucurat şi de o reducere substanţială a cheltuielilor de încălzire şi de un confort sporit. Cu această ocazie doresc să reiterez rugămintea către proprietarii de apartamente, de a se contitui în asociaţii de proprietari, aceasta fiind condiţia necesară pentru implementarea unui astfel de proiect”, spune primarul Dan Ghiurco.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate