Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici propune un plan pentru redresarea handbalului românesc

În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal de săptămâna trecută, fostul selecţioner a propus un plan în ce priveşte protecţia echipei naţionale, prin limitarea numărului de jucătoare străine la echipele de club, însă deocamdată acest plan nu a fost dezbătut

Handbalul românesc a trăit mari dezamăgiri în luna martie, atât prin echipa naţională masculină, cât şi prin naţionala de fete. Dacă băieţii au pierdut ruşinos cu Kosovo, în preliminariile Campionatului European, naţionala feminină a ratat calificarea la Olimpiadă, după ce s-a clasat pe locul 3 în turneul preolimpic.

Toate aceste insuccese au în spate o strategie slabă a Federaţiei, care în ultimii ani a permis un număr nelimitat de jucătoare străine în campionatul din România, care inevitabil a avut efecte negative şi asupra Naţionalei. Gheorghe Tadici a tot tras semnale de alarmă în acest sens, iar la ultima şedinţă a Consiliului de Adminitraţie a propus un plan pentru redresarea handbalului românesc.

Tadici a propus în şedinţa din 25 martie, pe ordinea de zi, să fie votate una dintre cele două propuneri privind numărul de jucătoare străine. Mai precis, obligativitatea ca pe raportul de joc să fie înscrise maximum 5 jucătoare străine, iar în teren să fie în permanenţă trei jucătoare străine sau obligativitatea ca pe raportul de joc să fie înscrise maximum 8 jucătoare străine, inclusiv extracomunitare, cu obligativitatea a trei sau patru jucătoare române, în permanenţă pe teren!

Au fost trei voturi pentru şi 14 împotrivă, considerându-se inoportună dezbaterii în şedinţa curentă a criteriilor şi limitarea numărului de jucători de altă cetăţenie decât cea română.

”Am propus un plan pentru naţională şi pentru strategia handbalului românesc. Trebuie să ne uităm şi să vedem de protecţia echipei naţionale şi de protecţia banului public pentru jucătoarele străine fără număr.  S-a supus la vot, dar s-a considerat că nu este momentul să se discute. Am propus să limităm în competiţie numărul jucătoarelor străine pe raportul de joc şi în teren şi consider că  nu este nicio discriminare. Am propus un regulament, care este absolut logic şi normal, dar probabil că sunt alte priorităţi pentru o parte din membrii Consiliului de Administraţie şi nu au fost pe aceeaşi lungime de undă”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL