Connect with us

FOTBAL

Marius Paşca a spus lucrurilor pe nume. ”Conducerea administrativă nu se ridică la nivelul echipei. De un an mi se tot cere DEMISIA”

După ce a demisionat de la SCM Zalău, tehnicianul a organizat o conferinţă de presă, în care explicat în detaliu toate motivele care l-au făcut să renunţe la postul de antrenor, deşi gruparea de sub Meseş este pe primul loc în Seria a X-a

Începând de miercuri, Marius Paşca nu mai este antrenorul lui SCM Zalău. Rezultatele slabe din ultima perioadă au creat o stare de tensiune la echipă, astfel că a urmat o analiză în cadrul clubului, dar şi o întâlnire cu primarul Ionel Ciunt.

Chiar dacă directorul Doru Ţârle anunţa că s-au luat doar măsuri interne, miercuri după-amiază, antrenorul Marius Paşca a uimit pe toată lumea când a anunţat că pleacă de la echipă.

Tehnicianul a organizat joi o conferinţă de presă în care a spus toate motivele care au dus la luarea acestei decizii. Paşca a dat de înţeles că nu a existat o colaborare cu conducerea administrativă şi a spus că cei care conduc clubul şi-au dorit de mult timp ca tehnicianul să îşi de-a demisia, chiar şi acum, când SCM Zalău este pe primul loc.

”Am ajuns la concluzia că pentru mine, pentru familia mea şi nu în ultimul rând pentru echipă este mai bine să încetez colaborarea cu SCM Zalău. Poate pentru unii pare ciudat, mai ales prin prisma locului pe care îl ocupă echipa, dar de-a lungul timpului s-au întâmplat nişte lucruri care m-au determinat să iau această decizie”, a precizat Marius Paşca.

Antrenorul a lăsat să se înţeleagă că nu a avut susţinerea din partea conducerii. Mai mult, Paşca spune că a fost luat la întrebări după ce pe parcursul acestui campionat a declarat că îşi doreşte promovarea în Liga a II-a cu SCM Zalău.

”A fost o lipsa de comunicare cu conducerea administrativă. Nu poţi să fi conducător şi să nu intri odată în vestiar să feliciţi echipa când este pe primul loc. În concepţia mea nu există aşa ceva. M-am săturat cât am auzit, îl dăm afară pe antrenor, să îşi dea demisia Paşca. Dacă eram pe ultimul loc, înţelegeam perfect, dar orice problemă era, antrenorul era de vină. Există o stare de saturaţie, iar dacă nici acum nu este bine când suntem pe primul loc, atunci mai bine plec. La orice echipă, locomotiva trebuie să fie conducerea şi în momente grele să intervină, dar din păcate la noi a fost exact invers, locomotiva a fost echipa. Mi-a fost reproşat că am declarat că îmi doresc promovarea, dar dacă tu ca şi conducător faci o astfel de afirmaţie, înseamnă că ne descalifici. Cum să nu îmi doresc să promovez eu ca şi antrenor. A ajuns domnul director Alexandru Pura să fie mai util echipei decât cei care sunt plătiţi  să se implice. Conducerea administrativă nu se ridică la nivelul echipei. Au ajuns să mă anlizeze şi să mă certe chiar şi când sunt pe primul loc. Mi s-a cerut demisia de un an de zile.  Şi după întâlnirea de marţi, Doru Ţârle şi Alin Pop au ajuns la concluzia că trebuie să plec eu,  după analiza care am avut-o cu domnul primar. Propunerea lor a fost să mă dea afară”, a mai spus Paşca la conferinţa de presă.

Din octombrie 2019 a preluat Marius Paşca funcţia de antrenor principal la SCM Zalău, echipă pe care a dus-o pe primul loc în acest sezon, din care s-au scurs 13 etape.

”Există un sentiment de regret pentru faptul că plec, dar sunt împăcat sufleteşte că am făcut tot ce am putut pentru club. Am luat echipa de pe ultimul loc şi am dus-o pe primul loc, fără nicio înfrângere în 10 etape. Le mulţumesc jucătorilor pentru colaborare, mulţumesc domnului primar şi consilierilor locali pentru sprijinul acordat şi îmi doresc din tot sufletul ca această echipă să promoveze. Ar fi şi pentru mine o mândrie, deoarece este şi munca mea”, a declarat Marius Paşca.

La meciul de sâmbătă cu Minaur Baia Mare, SCM Zalău va fi condusă de pe banca tehnică de Alexandru Pop şi de Vasile Jula.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL