Connect with us

JUNIORI

Debut promiţător pentru voleibalistele de la ACS Silvania Sport Şimleu

Fetele pregătite de Ovidiu Teuşan au revenit în competiţiile oficiale după mai bine de un an, având un debut bun la primul turneu al Campionatului Naţional. Voleibalistele din Şimleu Silvaniei au reuşit patru puncte în cadrul turneului desfăşurat la Sighetu Marmaţiei


ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei este singura echipă de volei feminin care reprezintă judeţul Sălaj la nivel naţional.

Echipa pregătită de Ovidiu Teuşan participă în Campionatul Naţional de Cadete, acolo unde a avut prestaţii bune în sezoanele trecute.

Din păcate, în ultimul an, competiţiile oficiale la acest nivel au lipsit din cauza pandemiei de coronavirus, dar după mai bine de un an, voleibalistele au revenit sub fileu la finalul săptămânii trecute când a debutat Campionatul Naţional.

În acest sezon, organizatorii au propus nu mai puţin de 10 serii, dintre care 8 serii a câte 4 echipe şi două serii a câte două echipe. ACS Silvania Sport face parte din Seria J, alături de CSS Sighetu Marmaţiei, CSS 2 Baia Mare şi ACS Pro Volei Bistriţa.

La fel ca şi la masculin, campionatul se va desfăşura sub formă de turnee. Primul turneu s-a desfăşurat la Sighetu Marmaţiei, formaţie gazdă reuşind să câştige toate meciurile. CSS 2 Baia Mare şi ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei s-au luptat pentru locul 2, băimărencele având câştig de cauză în cinci seturi.

Totuşi, şimleuancele au arătat potenţial în jocul cu echipa din Maramureş şi au confirmat în jocul cu ACS Pro Volei Bistriţa, echipă pe care a învins-o în trei seturi.

Astfel, în urma primului turneu al Campionatului Naţional, ACS Silvania Sport Şimleu Silvaniei obţine patru puncte şi are şanse reale la locul 2 în această serie, poziţie ce îi garantează o calificare la turneul semifinal.

În semifinale ajung primele două clasate din fiecare serie, dar şi cele mai bune 4 echipe de pe locul III din seriile de patru echipe.Turneul al doilea este programat în perioada 16 – 18 aprilie şi va avea loc la Şimleu Silvaniei, în sala de sport „Măgura”.

„Este foarte bine că au început competiţiile pentru că altfel pierdeam mulţi copii. A fost destul de greu după atâta pauză, dar ne-am descurcat bine pentru primul turneu după un an de pandemie. A fost un turneu bun şi avem aşteptări mai mari pentru turneul pe care îl vom organiza şi ne dorim foarte mult calificarea în turneul semifinal. Mulţumim Primăriei Şimleu Silvaniei pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă. Sunt cheltuieli mari şi cu testările COVID-19 şi pe această cale le mulţumim pentru sprijin”.

Ovidiu Teuşan

Rezultatele turneului:

CSS Sighetu Marmaţiei – ACS Pro Volei Bistriţa 3 – 0 (15, 11, 6)

ACS Silvania Sport – CSS 2 Baia Mare 2 – 3 (17, -24, 25, -22, -11)

ACS Pro Volei Bistriţa – CSS 2 Baia Mare 1 – 3 (-19, 20, -22, -2)

CSS Sighetu Marmaţiei – ACS Silvania Sport 3 – 0 (22, 21, 17)

ACS Silvania Sport – ACS Pro Volei Bistriţa 3 – 0 (10, 20, 12)

CSS 2 Baia Mare – CSS Sighetu Marmaţiei 0 – 3 (-13, -15, -10)

ACS Silvania Sport: Komiati Vanessa, Alexia Sîrcă (c), Kovacs Ştefania, Maya Ambruş, Geiger Kira, Geiger Mara, Roxana Marincaş, Bianca Marincaş, Maria Pop, Dora Sărcăşanu, Iulia Tincău, Lara Sârbe şi Luana Ardelean. Antrenor: Ovidiu Teuşan

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI