Connect with us

Actualitate

Rareş Bălean va juca cu titlul pe masă în Germania

Voleibalistul zălăuan are o şansă mare de a deveni campion în Germania. Echipa sa – VfB Friedrichshafen – este calificată în finala campionatului, unde va juca cu Berlin Volley, după sistemul cel mai bun din cinci jocuri


În vara anului 2019, Rareş Bălean a ajuns la una dintre cele mai titrate echipe din voleiul european. După ce s-a făcut remarcat la Volei Municipal Zalău, voleibalistul zălăuan a fost transferat de VfB Friedrichshafen, grupare cu care a avut ocazia să joace şi în Liga Campionilor.

Sezonul trecut, din cauza pandemiei, campionatul a fost îngheţat şi în Germania, astfel că Rareş Bălean nu a avut ocazia să se lupte pentru titlu cu VfB Friedrichshafen. În stagiunea 2020 – 2021, voleibalistul produs de CSS Zalău are o şansă bună de a deveni campion în Germania,echipa sa fiind calificată în marea finală, unde se va lupta pentru medalia de aur cu Berlin Volley.

Până să ajungă aici, VfB Friedrichshafen a terminat sezonul regulat pe primul loc, iar în sferturile campionatului a trecut de Buhl, cu 2 – 1 la general.

În semifinale, VfB Friedrichshafen a eliminat-o pe Luneburg. A fost nevoie de două jocuri, ambele meciuri fiind câştigate cu 3 – 2 de către echipa lui Rareş Bălean.  În primul meci din semifinale, voleibalistul zălăuan a fost eroul celor de la VfB Friedrichshafen, echipă ce a reuşit să revină de la 0 – 2 şi să câştige cu 3 – 2 pe teren propriu. Rareş Bălean a fost introdus în setul trei şi a jucat fără greşeală, reuşind să contabilizeze 13 puncte.

Cu 3 – 2 s-a impus multipla campioană a Germaniei şi în al doilea meci, în care Bălean a fost titular în primele două seturi şi a contabilizat 9 puncte.

”Suntem bucuroși că munca noastră din tot sezonul ne-a dus în finală şi vom face tot posibilul să avem o prestație bună în meciurile care urmează şi vom da tot ce avem pe teren pentru a câștiga aurul. Avem câteva  zile până la primul meci, avem timp să ne punem la punct în unele aspecte și să jucăm cel mai bun volei al nostru împotriva Berlinului”, ne-a declarat Rareş Bălean.

Finala se va disputa după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”, Friedrichshafen având avantajul de a juca meciul decisiv acasă, după ce a terminat sezonul regulat pe primul loc.

Primul meci al finale este programat în 8 aprilie, la Friedrichshafen, iar al doilea va avea loc pe 11 aprilie, la Berlin.

Meciul trei se va juca tot la Friedrichshafen pe 15 aprilie. Dacă va fi nevoie de jocul 4, acesta va avea loc la Berlin, pe 18 aprilie, iar în cazul în care finala va avea nevoie şi de al cincilea joc, el se va disputa pe 22 aprilie, la Friedrichshafen.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate