Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Club Zalău, calificare la turneul de promovare în Divizia A1, fără meci jucat!

Turneul final al Seriei Vest de la Zalău nu s-a mai organizat, după ce CSS CNE Lapi Dej a anunţat că nu participă, iar pe ultima sută de metri a renunţat şi ProVolei Arad, din cauza cazurilor de COVID-19. În aceste condiţii, Volei Club Zalău şi CSM Suceava au obţinut calificarea la ”masa verde”

Campionatul  Diviziei A2 a fost afectat din plin de cazurile de COVID-19 apărute la mai multe echipe, astfel că au fost multe jocuri care nu s-au disputat. Şi Volei Club Zalău a fost lovită de coronavirus şi a ratat un turneu în returul de campionat.

Până la urmă, gruparea condusă de Gabriel Terheş a terminat sezonul regulat pe locul 4 şi a evoluat în prima fază a play-off-ului cu Oţelul Roşu. Ambele partide au avut loc la Zalău, iar Volei Club le-a câştigat cu 3 – 0 şi s-a calificat la turneul final al Seriei Vest.

Turneul final al Seriei Vest urma să se joace la finalul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”, unde urmau să participe Volei Club Zalău, CSM Suceava, ProVolei Arad şi CSS CNE Lapi Dej.

Prima echipă care a renunţat să participe a fost CSS CNE Lapi Dej, dar pe ultima sută de metri a abandonat şi ProVolei Arad, din cauza cazurilor de COVID-19 din lotul echipei.

În condiţiile date, turneul nu s-a mai organizat, iar Volei Club Zalău şi CSM Suceava au obţinut dreptul de participare la turneul de promovare pentru Divizia A1.

”Cei de la Lapi Dej şi ProVolei Arad nu s-au putut prezenta şi nu mai era timp pentru reprogramarea turneului. Am fost anunţaţi din timp de cei de la Federaţie şi nu am apucat să facem testarea pentru COVID-19, ceea ce era un cost mare pentru noi, pentru un turneu care nu s-a mai disputat. De la înfiinţarea echipei este a doua oară când ajungem la turneul de promovare, iar pentru noi este o bucurie. Să vedem în ce măsură putem să participăm, pentru că la un astfel de turneu costurile sunt ridicate. Pe lângă testele COVID-19, sunt cheltuieli mari şi cu organizarea, fiind bareme de Divizia A1. Plus de asta şansele sunt mari ca turneul să aibă loc la Bucureşti, dar vom face tot posibilul să participăm”, ne-a declarat Gabriel Terheş.

Dacă din Seria Vest, Volei Club Zalău şi CSM Suceava au obţinut dreptul de participare la turneul de promovare, din Seria Est s-au calificat Titanii Bucureşti şi Rapid Bucureşti. Turneul de promovare va avea loc în perioada 9 – 11 aprilie, cel mai probabil la Bucureşti.

”Să vedem în ce măsură ne vom baza pe juniorii de la CSS Zalău, deoarece ei participă la un turneu în perioada 5 – 7 aprilie şi va fi destul de greu să poată participa şi la turneul de promovare. Vom analiza şi vom lua o decizie în acest sens”, ne-a declarat Gabriel Terheş.

Volei Club Zalău a mai participat la un turneu de promovare în sezonul 2018 – 2019, la Buzău, unde a jucat cu Gloria Buzău, Rapid Bucureşti şi CSU Vest Timişoara.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1