Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău, în faţa turneului care o poate duce în Europa. PROGRAMUL turneului

Gruparea zălăuană joacă la final de săptămână în ultimul turneu al returului cu Ştiinţa Bucureşti, Dinamo şi CSU Braşov. Cu 6 puncte obţinute în aceste jocuri, formaţia zălăuană îşi asigură calificarea la turneul pentru locurile 1 – 4 şi implicit calificarea în cupele europene. În cazul în care va obţine un rezultat pozitiv şi cu Dinamo, zălăuanii pot termina returul pe locul 2, ceea ce le dă posibilitatea să organizeze un turneu în play-off


Cu o echipă nouă şi cu oameni pricepuţi la conducere, Zalăul emite din nou pretenţii pe prima scenă a voleiului românesc.

Încă de la primul sezon, SCM Zalău are şansa de a lupta pentru medalii şi de a se califica în cupele europene. Obiectivul era cu totul altul, adică o clasare în primele şase locuri, însă formaţia antrenată de Sorin Pop şi Marius Lazăr este la un turneu distanţă de a ajunge în play-off-ul pentru locurile 1 – 4 şi de a-şi asigura biletele pentru Europa.

Înaintea turneului de la Bucureşti, SCM Zalău este pe locul 2, la egalitate de puncte cu Steaua, echipa de pe 3, care are însă un meci mai mult jucat.

În condiţiile în care Dinamo este la 5 puncte în spate, matematic, calificarea în top 4 nu este asigurată, dar formaţia zălăuană stă la mâna ei şi are de îndeplinit o misiune uşoară: de a obţine 6 puncte în jocurile cu Ştiinţa Bucureşti şi CSU Braşov, două echipe modeste din Divizia A1.

Primul meci cu Ştiinţa Bucureşti

Trei jocuri va disputa la final de săptămână SCM Zalău, urmând să susţină prima partidă sâmbătă, de la ora 17.00, cu Ştiinţa Bucureşti.

Zalăul se dueleză cu echipa de pe locul 9, care are patru victorii în acest campionat şi care dispune de un lot tânăr, fără prea mare experienţă la acest nivel.

O victorie de 3 puncte pare la îndemâna zălăuanilor, dar pentru a nu avea surprize, elevii pregătiţi de Sorin Pop şi Marius Lazăr vor trata cu maximă atenţie adversarul, la fel ca şi în tur, când SCM a câştigat la Zalău cu 3 – 0.

Programul turneului de la Bucureşti, organizat de Dinamo:

Sâmbătă: Dinamo Bucureşti – CSU Braşov

SCM Zalău – Ştiinţa Bucureşti (ora 17.00)

Duminică: CSU Braşov – Ştiinţa Bucureşti

Dinamo Bucureşti – SCM Zalău (ora 14.00)

Luni: SCM Zalău – CSU Braşov (ora 17.00)

Dinamo – Ştiinţa Bucureşti

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1