Connect with us

JUNIORI

Aşteptarea a luat sfârşit. După mai bine de un an, voleibaliştii cadeţi şi juniori revin sub fileu!

Campionatele se vor desfăşura sub formă de turnee, asemănător cu ceea ce se întâmplă în Divizia A1. Sălajul va avea două echipe în Campionatul Naţional de Cadeţi şi o echipă în Campionatul de Juniori


În luna martie a anului trecut aveau loc ultimele meciuri oficiale din Campionatele Naţional de volei, la categoriile de vârstă juniori, respectiv cadeţi. De atunci şi până în prezent, nu a existat nicio competiţie internă la aceste categorii de vârstă, iar întreceri la volei existau doar la categoria seniorilor.

Ei bine, după mai bine de un an de pauză, micii voleibalişti vor reveni sub fileu. Primii care vor face asta sunt cadeţii, pentru că la finele acestei săptămâni, în perioada 26 – 28 martie are loc primul turneu din Campionatul Naţional.

Sunt 6 serii în total a câte 3, respectiv 4 echipe. În fiecare serie vor avea loc două turnee, urmând ca primele două clasate din fiecare serie să se califice la turneul semifinal.

La acest nivel de vârstă, judeţul Sălaj este reprezentat de către două echipe. Este vorba despre CSS Zalău şi Academia de Volei „Lazăr Marius”. Cele două echipe fac parte din Seria D, alături de CSS Lapi Dej, echipă ce va organiza turneul de la finalul săptămânii.

Turneul al doilea este programat în perioada 16 – 18 aprilie şi va fi găzduit de către Academia de Volei „Lazăr Marius”.

Cele trei echipe se vor lupta pentru cele două locuri ce duc la turneul semifinal programat în perioada 14 – 16 mai.

Pentru turneul de la Dej, CSS Zalău intenţionează să deplaseze un lot format de 8 jucători, care vor fi însoţiţi de către antrenorul Horea Giurgiu. Miercuri sunt programările pentru testele COVID-19.

„Toată lumea este dornică să jucăm, dar este destul de greu cu testele COVID-19. Este o grămadă de birocraţiei, dar acestea sunt vremurile. În plus, sunt cheltuieli destul de mari pentru că un test costă 250 de lei. Poate se trece la teste rapide pentru că ar fi mai accesibil. Sperăm să nu avem probleme cu testările. Dacă totul este bine, vom deplasa un lot de opt sportivi, alături de antrenor şi şofer. Se vor caza la Dej pe timpul turneului. Revenim după mai bine de un an de pauză şi sperăm să fie bine şi să ne luptăm pentru calificarea la turneul semifinal, atât la cadeţi, cât şi la juniori. Copiii sunt antrenaţi în limitele pe care le-am avut şi noi, dar mult timp ne-am antrenat afară, doar în decembrie am reuşit să intrăm în sală. Însă, având în vedere că majoritatea echipelor s-au confruntat cu aceleaşi probleme, nivelul de pregătire ar trebui să fie acelaşi la toate echipele”, ne-a declarat Dorian Faur – directorul de la CSS Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI