Connect with us

Administraţie

Au început lucrările la grădiniţa nouă din Guruslău

Investiția se ridică la 1,3 milioane de lei, prevede patru săli dotate la standarde înalte, și va fi finalizată anul viitor

În cadrul proiectului, la Guruslău se construieşte o grădiniţă modernă, cu patru săli, care urmează să fie dotată la standarde înalte. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,3 milioane lei.

Şi în mediul rural, administraţiile locale s-au străduit să ofere cele mai bune condiţii elevilor şi preşcolarilor. Un astfel de exemplu este la Hereclean, unde Primăria a pus la punct multe instituţii de învăţământ.

Anul trecut s-a terminat de reabilitat şi modernizat şcoala din Dioşod, iar în această primăvară s-a dat start lucrărilor de construire a unei grădiniţe noi în satul Guruslău.

Pentru acest obiectiv, Primăria a depus un proiect încă din anul 2018 şi a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Abia după un an şi jumătate s-a desemnat prin licitaţie firma câştigătoare, cea care s-a ocupat şi de proiectare, iar lucrările propriu zise au început în această primăvară.

Proiectul trebuie să se finalizeze cu tot cu recepţia lucrărilor până în anul 2022, însă având în vedere că de la Guvern au venit mai multe tranşe de bani, şantierul s-ar putea termina până la finalul acestui an.

În cadrul proiectului, la Guruslău se construieşte o grădiniţă modernă, cu patru săli, care urmează să fie dotată la standarde înalte. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,3 milioane lei.

Grădiniţa din Guruslău se construieşte, în curtea şcolii, pe locul grădiniţei vechi, care a fost demolată.

Nu este singurul proiect al Primăriei Hereclean ce vizează dezvoltarea sistemului educaţional. Chiar în această perioadă, se lucrează la proiectarea unei grădiniţe noi în Panic.

“Este necesar să oferim cele mai bune condiţii şi preşcolarilor şi optăm să construim o grădiniţă nouă şi în satul Panic. Acum se lucrează la un proiect şi apoi vom vedea la ce surse de finanţare îl vom depune”, spune primarul comunei Hereclean. 

Constructorul a început şantierul în urmă cu două săptămâni şi în momentul de faţă se lucrează la partea de fundaţie. Grădiniţa va fi una modernă, cu patru săli şi va fi dotată la standarde înalte.

“Este un proiect pentru care s-a obţinut finanţare acum doi ani şi ceva, dar acum se vede ceva şi în teren. Lucrările au început de câteva săptămâni, iar constructorul lucrează la partea de fundaţii.  Ne bucurăm că au început lucrările şi la acest proiect şi vom avea o grădiniţă modernă şi în satul Guruslău. Proiectul are termen de finalizare în 2022, dar eu sper ca lucrările să se termine până în decembrie”.

Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie