Connect with us

Administraţie

FOTO – La Sânmihaiu Almaşului, unul dintre cele mai moderne cămine culturale din Sălaj

În această primăvară, în centrul comunal s-a terminat de reabilitat şi modernizat căminul cultural, care a fost adus la standarde europene. Urmează să mai sosească dotările ce constau în mobilier, scaune şi instalaţie de sonorizare, astfel că acest cămin va putea găzdui orice tip de eveniment

Un amplu proiect a fost derulat de către administraţia locală, care a reabilitat şi modernizat căminul cultural din Sînmihaiu Almaşului, printr-un proiect pe fonduri europene. Impunătoarea clădire din centrul comunal s-a aflat într-un proces de modernizare de la A la Z, iar lucrările au început în toamna anului 2019 şi s-au finalizat în această primăvară. S-a lucrat la înlocuirea acoperişului, la consolidarea clădirii, la refacerea interiorului şi la izolarea căminului.

În cadrul proiectului s-au schimbat instalaţiile termice şi sanitare şi s-au modernizat toate încăperile, fiind înlocuite toate geamurile şi uşile. Întreaga faţă a clădirii s-a schimbat, la fel şi zona centrală, în condiţiile în care s-a lucrat la amenajarea curţii şi a trotuarelor care au fost pavate.

Căminul a fost dotat inclusiv cu aparate de aer condiţionat şi urmează să mai primească dotările ce constau în mobilier, scaune şi instalaţii de sonorizare.

Căminul cultural corespunde standardelor europene şi va putea găzdui orice tip de eveniment. Deocamdată, evenimentele sunt interzise din cauza restricţiilor impuse de pandemie, însă – odată cu revenirea la normalitate – locuitorii comunei se vor putea bucura din plin de un cămin modern, care concurează cu cele mai moderne cămine culturale din Sălaj.

Reabilitarea căminului cultural din Sânmihaiu Almaşului s-a realizat din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 1,1 milioane lei.

“Lucrările au decurs foarte bine. S-au folosit materiale de calitate şi a ieşit o treabă foarte bună. Ne bucurăm că în comună avem un cămin cultural modern, în care vor putea avea loc evenimente private şi culturale. Era nevoie să reabilităm acest cămin, fiind şi centru de comună. Practic, aspectul s-a schimbat în totalitate”.

Cornel Lung, primarul comunei Sânmihaiu Almașului

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie