Connect with us

BOX

Răzvan Cristea, pugilistul ce promite să facă performanţă. “Modelul meu e Mike Tyson”

Elevul lui Adrian Popuţea este campion naţional la categoria de vârstă cadeţi, iar anul acesta va fi primul an la juniori. Cu toate acestea, Răzvan îşi doreşte să urce pe podium şi dacăse poate, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Răzvan Cristea a avut un an 2020 excelent, la capătul căruia s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai buni sportivi ai judeţului Sălaj. Pugilistul este pregătit de Adrian Popuţea şi este unul dintre cei mai promiţători sportivi ai lotului masculin de box de la CSM Zalău.

Născut la 29 aprilie 2006, în scurta sa carieră de până acum, Răzvan Cristea a susţinut 26 de meciuri, reuşind să câştige 21 dintre ele, 12 chiar înainte de limită.

Printre performanţele reuşite de Răzvan Cristea se numără titlul de campion naţional la cadeţi în anul 2020. Totodată, elevul lui Adi Popuţea a mai obţinut titlul de vicecampion naţional, dar şi un loc 2 la Cupa României, în anul 2019 la categoria de vârstă cadeţi.

Modelul său în box este Mike Tyson. “Ringul este locul unde vreau să fiu”

Răzvan Cristea este un tânăr pasionat şi care promite să facă performanţă pentru boxul sălăjean în anii care urmează. Elevul lui Adrian Popuţea este pe drumul cel bun, având în vedere că se vede un progres în cariera sa. După titlul de vicecampion naţional din 2019, Cristea a devenit campion naţional în 2020.

“Momentul în care am ieşit vicecampion, în 2019, mi-am dat seama că trebuie să muncesc şi mai mult, astfel că 2020 a venit cu o mare realizare în urma muncii mele, reuşind să devin şi campion naţional”, spune Răzvan Cristea.

Pugilistul se simte cel mai bine atunci când este în ring, fiind locul unde îşi doreşte să fie mereu.

“Când sunt în ring, îmi doresc să dau ce am mai bun din mine, este locul unde vreau să fiu şi unde vreau să aduc cele mai bune performanţe pe viitor”, spune pugilistul.

Răzvan Cristea: “Îmi doresc AURUL şi anul acesta”

După ce a devenit campion naţional la cadeţi, în acest an, Răzvan Cristea schimbă categoria de vârstă şi trece la juniori. Chiar şi aşa, ţelul pugilistului rămâne medalia de aur la Campionatul Naţional.

“În anul 2020 am avut o realizare foarte mare în cariera mea în box. A fost un pas mare să ajung campion naţional. Acest lucru m-a motivat să muncesc mult mai mult decât până acum şi îmi doresc să obţin medalia de aur şi anul acesta”, a conchis Răzvan Cristea.

Până la Campionatul Naţional, programat în perioada 26 – 31 octombrie, Răzvan Cristea va urca în ring la Cupa României, turneu programat în perioada 10 – 16 mai.

Însă, între cele două competiţii importante, Răzvan Cristea va avea parte de o “competiţie” importantă în plan personal. Fiind elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Cristea are de susţinut în vară examenul de capacitate.

Adrian Popuţea, mândru de elevul său

Adrian Popuţea este mândru de ceea ce a realizat până acum Răzvan Cristea, sportiv pe care îl consideră un sportiv de mare viitor, totodată remarcând şi maturitatea sa, în ciuda vârstei. 

“Răzvan Cristea este unul dintre bărbaţii secţiei de box. El urcă în ring să demonstreze că este cel mai puternic”, spune Adrian Popuţea despre elevul său.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 martie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in BOX