Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău caută redresarea în faţa “lanternei roşii”

La primul meci oficial de acasă, liderul Seriei a X-a are parte de un adversar care la prima vedere pare uşor de trecut. Gruparea de sub Meseş întâlneşte ultima clasată, Luceafărul Oradea, echipă care a acumulat doar 5 puncte în cele 11 etape

Sâmbătă, ora 15.00, Stadionul “Municipal” din Zalău: SCM Zalău – Luceafărul Oradea

SCM Zalău a început cu un eşec a doua parte de campionat şi a pierdut surprinzător la Someşul Dej, rezultat în urma căruia lupta pentru locurile de baraj s-a relansat. Asta în condiţiile în care diferenţa dintre liderul Seriei a X-a şi echipa de pe locul 3 este acum de 4 puncte, când mai sunt de jucat şapte etape până la final de retur.

Eşecul cu Someşul a fost cu greu digerat de către SCM Zalău, în condiţiile în care a fost prima înfrângere din campionat. Însă, zălăuanii au tras concluziile şi vor să arate un joc mult mai consistent, care să le aducă şi prima victorie din acest an.

SCM Zalău caută redresarea în etapa următoarea, când va juca pe teren propriu cu ultima clasată. La prima vedere, echipa antrenată de Marius Paşca  pare să aibă un meci relativ uşor cu Luceafărul Oradea, o echipă care a strâns  5 puncte, dintre care 3 au fost obţinute la “masa verde” cu CSM Satu Mare.

 Practic, cele două puncte obţinute pe teren de “lanterna roşie” au fost  un 0 – 0 cu Gloria Bistriţa şi un 2 – 2 în etapa trecută, în derby-ul bihorean cu CSC Sânmartin.

Faţă de turul de campionat, Luceafărul Oradea şi-a mai întărit lotul. Pe lângă transferul unor juniori de la LPS CSS Bihorul, Luceafărul i-a mai adus pe Ştefan Meşter (CSC Sânmartin), Tobias Tamaş (Progresul Pecica), dar şi pe atacantul brazilian Vinicius Leite Teles, originar din Sao Paolo, cel care a şi marcat la debut.

În tur, SCM Zalău a câştigat la scor cu 4 – 1, deşi după prima repriză Luceafărul Oradea a fost în avantaj. Zălăuanii se aşteaptă la o victorie şi la meciul de sâmbătă, dar pentru a nu avea emoţii în obţinerea celor 3 puncte, elevii lui Marius Paşca vor să trateze cu maximă seriozitate adversarul.

Pentru meciul de sâmbătă, formaţia zălăuană poate conta şi pe Alin Mutu care a trecut peste accidentare. Revine în circuit golgheterul Raul Stanciu, dar şi Florin Pop, cei doi fiind absenţi la partida cu Someşul Dej din cauza unor probleme medicale. 

“Ar fi o problemă dacă ne-am face grij şi înaintea meciului cu ultima clasată. Nu desconsiderăm adversarul, fiincă toate echipele se mobilizează în faţa liderului, dar avem capacitatea să câştigăm acest joc, care este la fel de important ca şi orice joc din campionat. Tratăm cu seriozitate Luceafărul Oradea şi voi trimite în teren jucătorii care sunt în cea mai bună formă.  Cel mai important este să obţinem cele 3 puncte şi să ne păstrăm distanţa faţă de urmăritoare”, a spus Marius Paşca.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL