Connect with us

LUPTE LIBERE

Un senior şi trei cadeţi au ajuns în finala Cupei României la lupte libere

Darius Puşcaş, Sebastian Ghiran, Chiorean Janos şi Denisa Paşcalău s-au calificat în finala Cupei României în urma turneului ce a avut loc la Târgovişte


Luptătorii de la CSS Zalău au intrat în “pâine”, după cum spune o zicală din popor. După câteva luni de pauză, sportivii secţiei de lupte libere au revenit în prim-plan cu turneul de calificare la finala Cupei României U 15.

Nu mai puţin de şase sportivi au obţinut calificarea. La doar o săptămână distanţă a venit rândul cadeţilor şi seniorilor să intre în lupta pentru calificarea la Cupa României.

Astfel, la finele săptămânii, la Târgovişte a avut loc turneul de calificare, turneu la care CSS Zalău a reuşit să califice patru sportivi.

Este vorba despre Darius Puşcaş (125 kg – seniori), Sebastian Ghiran (110 kg – cadeţi), Chiorean Janos (45 kg – cadeţi) şi Denisa Paşcalău (80 kg – cadeţi). Cele mai bune rezultate au fost obţinute de către Chiorean Janos şi Denisa Paşcalău, ambii clasaţi pe locul 3 la categoriile lor de vârstă.

Pentru luptătorii de la CSS Zalău urmează în perioada 19 – 21 martie, un nou turneu de calificare la finala Cupei României, de această dată la categoria de vârstă juniori.

Pentru această competiţiei, dacă testele COVID-19 vor ieşi bine, CSS Zalău va deplasa un lot format din cinci sportivi. Este vorba despre Vasile Moldovan (92 kg), Sergiu Pop (65 kg), Cristian Cobe (56 kg), Paul Purcăraş (86 kg) şi Denisa Paşcalău, în cazul în care sportiva o să reuşească să slăbească mai bine de patru kilograme, pentru a putea lupta la categoria 78 kg. 

“Trebuie remarcată prestaţia lui Chiorean Janos care a reuşit să-l învingă în finala mică pe un sportiv în faţa căruia a pierdut în trecut. Este o victorie de moral. Totodată, mulţumim părinţilor pentru eforturi, cât şi domnului director Faur Dorian pentru sprijinul acordat. Aşteptăm să fie stabilit şi bugetul pentru anul acesta, astfel încât să ştim exact pe ce ne putem baza”, ne-a declarat Gheorghe Panc.

Se fac selecţii la lupte libere

Dacă eşti pasionat de lupte libere, dacă ai multă energie pe care vrei să o consumi într-un mod util şi într-un mediu organizat, poţi opta pentru selecţie la lupte libere.

Condiţia este să fi născut între anii 2009 – 2014. Nimeni nu se naşte învăţat, totul se învaţă. Trebuie doar voinţă, seriozitate şi perseverenţă. Însă, mai multe detalii despre selecţie, la antrenorul Gheorghe Panc (0744 672 511).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LUPTE LIBERE