Connect with us

Actualitate

FOTO. A nins într-un cătun din Sălaj. Zăpadă de jumătate de metru. “Am prelungit contractul cu firma de deszăpezire”

În cătunul Călin din satul Preoteasa (comuna Valcău de Jos) iarna s-a întors, iar în ultimele ore a nins puternic, astfel că stratul de zăpadă măsoară 40 – 50 cm. Chiar dacă contractul cu firma de deszăpezire s-a încheiat pe 15 martie, primarul Ioan Roşan anunţă că înţelegerea a fost prelungită, astfel că în zonă s-a intervenit prompt pentru a se curăţa drumul

Deşi ne aflăm în a doua jumătate a lunii martie, iarna s-a întors într-un cătun din judeţul Sălaj, aflat în zonă de munte. Astfel, în ultimele ore a nins puternic în cătunul Călin, aflat în comuna Valcău de Jos, mai precis lângă satul Preoteasa.

Iarna şi-a intrat în drepturi, iar stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 40 – 50 de cm.

“În Valcău de Jos este o temperatură de 5 – 6 grade, iar sus în respectivul cătun zăpada atinge un jumătate de metru”, a spus primarul Ioan Roşan.

Administraţia locală a luat rapid măsuri şi a solicitat firmei de deszăpezire să intervină la curăţarea drumului. Chiar dacă contractul între cele două părţi s-a încheiat la data de 15 martie, înţelegerea a fost prelungită printr-un act adiţional.

“Este o necesitate şi trebuie să asigurăm accesul spre localitate şi spre gospodăriile de acolo”, ne-a spus primarul.

În cătunul Călin mai locuiesc doar 10 familii. Localitatea se află la limită cu comuna Borod, judeţul Bihor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate