Connect with us

Social

DESTIN CRUNT. Şi-au pierdut mama chiar de Ziua Femeii, iar autorităţile vor să le ia şi libertatea. Doi copii orfani sunt obligaţi să meargă la orfelinat din cauza condiţiilor vitrege

Născuţi într-o familie modestă, într-o casă dărăpănată, aflată într-o zonă uitată parcă de lume, doi copii din Sălaj – două suflete nevinovate – visează să aibă şi ei o viaţă normală. Oamenii cu inimă mare pot să le îndeplinească visul

Florentina şi Doru. Doi copii loviţi de soartă, care s-au născut într-o familie modestă. O familie ce locuieşte într-o casă dărăpănată din satul Fizeş (comuna Sîg). O casă într-o zonă uitată parcă de lume, unde poţi ajunge pe o singură cale de acces, după un mers la pas de vreo 20 de minute, printr-o vale şi pe un câmp.

Cei care ştiu povestea zbuciumată a celor doi copii, spun cu mâna pe suflet că Florentina si Doru sunt două ființe nevinovate, care niciodată nu au putut avea parte de frumusețea unei copilării plăpânde şi fericite.

De-a lungul timpului, familia nevoiaşă din Fizeş a mai primit ajutoare de la persoane fizice sau de la diferite asociaţii sau organizaţii.

Acum, însă, Florentina si Doru au nevoie de noi mai mult decât oricând. Chiar în 8 Martie, de Ziua Femeii, mama lor s-a stins din viaţă… A fost o pierdere sfâșietoare pentru cei doi copii, care şi-au pierdut astfel şi sprijinul moral.

Recent, în viaţa lor a mai venit o lovitură: din cauza condiţiilor precare în care trăiesc, autorităţile s-au autosesizat şi doresc să îi ia în custodie. E foarte posibil ca Florentina si Doru să fie “smulşi” din sânul familiei, de lângă tatăl lor, și să fie duși într-un orfelinat.

Singura şansă a lor de a putea avea o viaţă normală ar fi o casă nouă, deoarece actuala e gata să se dărâme. Pentru aceasta, oamenii cu suflet mare ar putea să pună mână de la mână şi să ajute financiar sau chiar material familia nevoiaşă pentru un cămin primitor, care ar putea să îi ducă într-o altă etapă a vieţii lor.

“Împreună, le putem oferi acestor copilași schimbarea de care au nevoie, o nouă casă. Un mediu prielnic pentru învățare, neavând frica pereților care stau să se prăbușească, un mediu alături de tatăl lor, un nou început pentru cei trei, împreună. Pentru ca toate acestea să devină realitate, puteți dona sume de bani în lei sau euro”, spune Elena Roşan, una dintre persoanele care s-a implicat în acest caz social.

Pe Facebook, există şi un grup de susţinere – Casa pentru Florentina și Doru” -, acolo unde se derulează şi o licitaţie, urmând ca toţi banii strânşi să ajungă la familia lui Florentina si Doru.

Mai jos, există şi două conturi bancare, unul în lei şi altul în euro, în care se pot face donaţii. Conturile au fost deschise la Banca Transilvania de Man Dănuţa, o localnică și apropiată a celor doi copii.

Contul în lei: RO28 BTRL RONC RT01 4377 4202 RON

Contul în euro: RO05 BTRL EURC RT01 4377 4201 EUR

Titular: Man Dănuța

Mai multe pe acest subiect în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 martie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social