Connect with us

Administraţie

Lucrările de reabilitare a Şcolii din Chechiş se apropie de final. FOTO

Proiectul este finalizat în proporţie de 80 %. Primii care vor reveni sunt preşcolarii care până în prezent şi-au desfăşurat activitatea în after-school-ul din Chechiş, acolo unde urmează să-şi mute activitatea personalul din Primăria Bălan


Şcoala primară din localitatea Chechiş – comuna Bălan a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare şi dotare.

Finanţarea proiectului a fost obţinută prin PNDL, de lucrări ocupându-se o firmă din Satu Mare.

Lucrările au început în anul 2019 şi se apropie de finalizare. În prezent, lucrările la Şcoala cu clasele I – IV  + Grădiniţa cu program normal sunt finalizate în proporţie de 80 %, după cum estimează primarul Daniel Pop.

Clădirea a fost reabilitată din temelii, au fost făcute lucrări de renovare, inclusiv la acoperişul clădirii. Totodată, s-a lucrat şi pe partea de interior, totul fiind reabilitat.

Proiectul a inclus şi dotarea şcolii cu mobilier şi tot ce ţine de crearea celor mai bune condiţii. 

În prezent, elevii din clasele I – IV de la Chechiş sunt transportaţi cu microbuzul la şcoala din Bălan, când cursurile se desfăşoară la şcoală şi nu în mediul online.

În ceea ce priveşte preşcolarii, există o grupă de grădiniţă care momentan funcţionează în after-school-ul din Chechiş.

Totuşi, în acea clădire urmează să-şi desfăşoare activitatea Primăria Bălan, având în vedere că sediul Primăriei va intra într-un proces de reabilitare.

În momentul în care autorităţile locale îşi vor muta activitatea în after-school, grupa de grădiniţă îşi va desfăşura activitatea în Şcoala din Chechiş. Este vorba despre o grupă de 17 preşcolari.

“Lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare de la şcoala din Chechiş se apropie de final. S-au efectuat lucrări de renovare atât la exterior, cât şi la interior, dar şi la acoperişul clădirii. Sperăm ca odată cu începerea anului şcolar, elevii să poată reveni la şcoală”.

Daniel Pop – primarul comunei Bălan

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie