Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Club Zalău atacă calificarea la turneul final al Seriei Vest

În prima fază din play-off, sălăjenii joacă cu formația din Oţelul Roşu, după sistemul cel mai bun din trei jocuri, partidele urmând a se disputa la Zalău

Prima parte a campionatului din Divizia A2 s-a terminat după disputarea celor cinci turnee din sezonul regulat. Volei Club Zalău a participat doar la două dintre ele, reuşind să obţină trei victorii, în urma cărora a acumulat 8 puncte şi a terminat returul pe locul 4. Primele trei clasate, CSM Suceava, ProVolei Arad şi CSS CNE Lapi Dej s-au calificat direct la turneul final, în timp ce pentru ultimul joc se vor bate Volei Club Zalău şi Oţelul Roşu.

Se va juca în sistemul cel mai bun din trei jocuri, partidele urmând a avea loc la final de săptămână, la Zalău, sub formă de turneu. Prima partidă dintre Volei Club Zalău şi CS Oţelul Roşu are loc sâmbătă, de la ora 18.00, al doilea joc se va disputa duminică, de la ora 11.00, iar în cazul în care va fi nevoie şi de un al treilea joc, acesta se va disputa luni.

“Pentru a nu face două rânduri de teste pentru COVID-19 am solicitat Federaţiei ca toate meciurile să se dispute într-un singur turneu, la Zalău.Sperăm să rezolvăm calificarea la turneul final după primele două jocuri”, ne-a declarat Gabriel Terheş, conducătorul de la Volei Club Zalău.

În cazul în care va trece de Oţelul Roşu, formaţia zălăuană va avea ocazia să joace weekendul următor, în perioada 20 – 21 martie, la turneul final al Seriei Vest. În cazul în care va ajunge în această fază, Volei Club Zalău va încerca să organizeze şi acest turneu.

“Am prefera să organizăm şi acest turneu, mai ales că este înainte cu două zile de simulările naţionale. Noi avem câţiva jucători în echipă care sunt clasa a XII-a, iar dacă turneul se va ţine în altă localitate nu îi vom putea avea la dispoziţie”, a spus conducătorul echipei.

Înaintea meciurilor cu Oţelul Roşu, jucătorii de la Volei Club Zalău vor fi testaţi din nou pentru COVID-19. Va fi al patrulea set de teste în mai puţin de două luni, ceea ce înseamnă o cheltuială semnificativă pentru club.

“Se cam termină banii pentru aceste teste, iar cea mai ieftină testare a fost 2.500 lei. Sunt cheltuieli foarte mari cu testele COVID-19, la care se mai adugă şi cheltuielile cu aceste turnee. În situaţia dată, pentru noi este un lucru bun că participăm la competiţie şi dăm şansa să joace unor juniori”.

 Gabriel Terheş

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1