Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău începe asaltul către Liga a II-a

Aflată în fotoliul de lider, gruparea zălăuană nu concepe să rateze calificarea la barajul pentru Liga a II-a, unde ar avea ocazia să lupte pentru mult aşteptata promovare de către toţi iubitorii fotbalului zălăuan. Până la baraj şi promovare, echipa antrenată de Marius Paşca are de trecut peste opt etape dificile în primăvară.  Primul adversar din 2021 este Someşul Dej, o echipă incomodă, care şi-a întărit lotul în iarnă

Sâmbătă, ora 15.00, Baza Sportivă din Vad: Someşul Dej – SCM Zalău

Mult a fost puţin a rămas. După o pauză de patru luni, Liga a III-a se reia la final de săptămână, cu a doua etapă din retur. SCM Zalău se află în faţa celei mai importante performanţe din scurta sa istorie şi atacă calificarea la barajul pentru Liga a II-a şi implicit promovarea în eşalonul secund.  Până să ajungă la barajul pentru Liga a II-a, gruparea de sub Meseş are de trecut peste opt finale în această primăvară, iar primul “hop” este Someşul Dej.

Liderul Seriei a X-a întâlneşte o echipă finanţată exclusiv din bani privaţi. Someşul Dej este primul adversar al Zalăului în meciurile oficiale din 2021, o echipă aflată pe locul 5 în clasament, care a strâns 15 puncte în toamnă. Trupa pregătită de Alpar Meszaros are obiective total diferite faţă de SCM Zalău, dar cu toate acestea, în această iarnă a optat să îşi întărească lotul. La Someşul au venit jucători cu experienţă, care au jucat în ligi  superioare. Este vorba de Emanuel Negru, Denis Hordouan, Dan Bucşa, portarul Silviu Bodea de la Petrolul Ploieşit şi atacantul Ştefan Visic, care a jucat în ligile inferioare din Serbia şi Slovenia.

Someşul Dej a arătat potenţial în meciurile de verificare, iar în această iarnă a câştigat amicalele cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni, Progresul Şomcuta Mare, Avântul Reghin şi Sticla Arieşul Turda, toate grupări bine cotate în Liga a III-a.  Singura înfrângere s-a consemnat în partida cu Ocna Mureş, meci pe care clujenii l-au pierdut la limită.

SCM Zalău a avut un parcurs mai anevoios în partidele amicale. Cu excepţia victoriei cu U Cluj, zălăuanii au avut probleme în faţa unor echipe din Liga a III-a, precum Progresul Şomcuta Mare, Avântul Reghin sau Unirea Ungheni. Echipa antrenată de Marius Paşca a înregistrat trei eşecuri în perioada de pregătire, însă promite să arate o altă faţă în partidele oficiale în care şi gradul de mobilizare al jucătorilor va fi cu totul altul.

SCM Zalău reia campionatul din fotoliul de lider, având 24 de puncte acumulate în cele 10 etape. Avansul faţă de Minaur Baia Mare este de patru puncte, iar faţă de ocupanta locului 3, SCM Zalău are un avans de 7 puncte.

Primele două clasate se califică la barajul pentru Liga a II-a, acolo unde echipa zălăuană nu concepe să rateze prezenţa.

Partida dintre Someşul Dej şi SCM Zalău se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, la baza sportivă de la Vad. Înaintea acestui joc, SCM Zalău are unele probleme de lot şi nu poate conta pe fundaşul Alin Mutu, dar este incert şi golgheterul Raul Stanciu, care a suferit o întindere. Raul Stanciu este cel care a decis meciul din tur, care s-a terminat cu victoria la limită a zălăuanilor, scor 1 – 0, golul fiind marcat dintr-un penalty. 

Liderul Seriei a X-a va şti exact cu ce lot va putea aborda acest joc după efectuarea testelor pentru COVID-19. Chiar dacă în toamnă mai mulţi jucători au avut coronavirus, având în vedere că au trecut 90 de zile, acum toţi jucătorii vor fi testaţi, la fel şi membrii staff-ului tehnic.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL