Connect with us

LUPTE LIBERE

Luptătorii de la CSS Zalău s-au calificat în Finala Cupei României

Şase luptători de la Clubul Sportiv Şcolar s-au calificat la finala Cupei României ce va avea loc în perioada 23 – 25 aprilie la Odorheiu Secuiesc


Luptătorii de la CSS Zalău au revenit în prim-plan odată cu desfăşurarea turneului de calificare pentru Finala Cupei României.

În perioada 5 – 7 martie, la Târgu Mureş a avut loc turneul de calificare U 15, competiţie ce a adunat la start nu mai puţin de 475 de sportivi.

Pentru această acţiune, Clubul Sportiv Şcolar a deplasat un lot format din şase sportivi, George Prodan (35 kg), Luca Sabău (48 kg), Ionuţ Ghiran (48 kg), David Ugruţan (75 kg), Sorin Ardelean (85 kg) şi Sebastian Ghiran (100 kg). Cele mai bune rezulate au fost obţinute de George Prodan, Sorin Ardelean şi Sebastian Ghiran, cei trei reuşind să obţină o clasare pe podium, locul 3.

Însă, toţi cei şase luptători s-au calificat pentru faza finală a Cupei României, programată în perioada 25 – 27 aprilie, la Odorheiu Secuiesc. Totuşi, rămâne de văzut dacă toţi vor face deplasare la competiţiei.

“S-au calificat toţi luptătorii, dar rămâne de văzut cine va face deplasarea pentru că sunt nişte costuri foarte mari. Dacă vor veni la pregătire, vom merge, altfel nu are rost să cheltuim banii. Într-adevăr, este loc şi de mai bine, dar avem nădejde că vom obţine un rezultat bun la Cupa României, sperăm la o finală. Pe această cale ţin să le mulţumesc şi părinţilor pentru eforturile depuse”, spune Gheorghe Panc, antrenor al secţiei de lupte libere de la CSS Zalău.

Pentru luptătorii de la CSS Zalău urmează alte două turnee de calificare. Primul va avea loc săptămâna viitoare la Târgovişte (cadeţi) şi al doilea peste două săptămâni la Constanţa (juniori).

“Rămâne de văzut câţi vom face deplasarea. Maxim 3 – 5 sportivi pe categorie de vârstă, cadeţi şi juniori”, spune Panc.

Finala Campionatului Naţional U 15 este programată în perioada 7 – 9 mai la Târgu Mureş.În ceea ce priveşte costurile de participare,  acestea sunt destul de ridicate, preţurile crescând în perioada de pandemie.

“Ne-am făcut un calcul şi dacă am participa la toate competiţiile, testele COVID-19 ne-ar costa mai mult decât masa şi cazarea. În plus, au crescut mult preţurile la masă şi cazare. Dacă până în 2019 plăteam cazare 80 – 90 de lei, acum suntem nevoiţi să ne cazăm la preţuri de 120 – 130 de lei. Însă, este de înţeles şi agentul economic. Nu este de judecat. A fost o perioadă foarte dificilă şi pentru domeniul HoReCa. Din păcate, asta este situaţia”, a conchis Gheorghe Panc.

Se fac selecţii la lupte libere

Dacă eşti pasionat de lupte libere, dacă ai multă energie pe care vrei să o consumi într-un mod util şi într-un mediu organizat, poţi opta pentru selecţie la lupte libere.

Condiţia este să fi născut între anii 2009 – 2014. Nimeni nu se naşte învăţat, totul se învaţă.

Trebuie doar voinţă, seriozitate şi perseverenţă. Însă, mai multe detalii despre selecţie, la antrenorul Gheorghe Panc (0744 672 511).

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LUPTE LIBERE