Connect with us

DIVIZIA A1

FRV a decis cum se dispută faza a II-a din Divizia A1. SCM Zalău, şanse mari să găzduiască un turneu!

În play-off-ul pentru locurile 1 – 4 se vor juca două turnee, care vor fi găzduite de către echipele ce termină sezonul regulat pe primele două locuri


Sezonul regulat din Divizia A1 se termină la final de lună, odată cu disputarea ultimului turneu programat în perioada 26 – 28 martie. La final de retur, primele patru clasate se califică în play-off-ul pentru locurile 1 – 4, acolo unde este ca şi calificată şi SCM Zalău.

Zilele trecute, Federaţia Română de Volei a decis şi modalitatea în care se va diputa această fază a campionatului şi cea mai importantă, având în vedere că vor fi stabilite echipele medaliate şi campioana României. FRV a decis să primeze criteriul sportiv, astfel că primele două clasate vor organiza turneele.

Primul turneu va fi la echipa ce termină returul pe locul 2, iar al doilea se va disputa la formaţia de pe primul loc.

Ţinând cont de situaţia din clasament, SCM Zalău are şanse mari să organizeze unul dintre cele două turnee, care vor avea loc în luna aprilie. În faza a II-a, echipele se vor califica cu punctajul acumulat după sezonul regulat.

Până atunci, formaţia zălăuană se concentrează pe turneul de la finalul săptămânii, de la Bucureşti, unde va juca cu Steaua şi CSU Vest Timişoara. Apoi, în perioada 26 – 28 martie, SCM Zalău va fi prezentă din nou în capitală, pentru jocurile cu Dinamo, Ştiinţa Bucureşti şi CSU Braşov.

“Suntem în proporţii mari calificaţi în play-off-ul pentru locurile 1 – 4, dar vrem să terminăm returul în primele două locuri, pentru a avea posibilitatea de a organiza un turneu. Este un sistem corect şi o spun asta nu pentru că ne aflăm noi pe locul 2. Criteriul sportiv trebuie să primeze”, ne-a informat Adrian Feher.

În momentul de faţă, pe poziţii ce duc la turneul pentru locurile 1 – 4 se mai află Arcada Galaţi, SCMU Craivoa şi Steaua.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1