Connect with us

FOTBAL

Sfat pentru AJF Sălaj – Liga a IV-a cu mai puţine echipe!

Unul dintre conducătorii experimentaţi din fotbalul mic din Sălaj – Radu Chiorean – vine cu o propunere interesantă pentru redresarea fotbalului din Liga a IV-a, în condiţiile în care pandemia a afectat puternic şi acest fenomen sportiv

Din cauza pandemiei, sistemul competiţional s-a schimbat în multe eşaloane. La nivel de Liga a III-a, FRF a venit în sprijinul echipelor şi a format 10 serii de câte 10 echipe, tocmai pentru a reduce costurile participantelor.

După părerea conducătorului de la AS Cosniciu, în campionatul ce urmează să înceapă şi AJF Sălaj ar trebui să gândească un alt sistem la Liga a IV-a.

 “Federaţia a format Liga a III-a în serii de câte 10 echipei, dar noi în Sălaj vrem Liga a IV-a cu 14 echipe de parcă la noi sunt mai mulţi bani ca şi în alte părţi. Ar trebui şi AJF Sălaj să se gândească că este o perioadă dificilă, iar Liga a IV-a să aibă în componenţă mai puţine echipe în sezonul următor, care va avea urmări după pandemie. Cheltuielile trebuie să fie mai mici”, a precizat Radu Chiorean.

Nu mai puţin de patru echipe din Liga a V-a s-au înscris în eşalonul superior.

Venus Giurtelec, Rapid Peceiu, AS Ip şi Rapid Zimbor au anunţat că fac pasul în Liga a IV-a, eşalon ce urmează să înceapă cu 14 echipe.

“Nu cred că va putea începe campionatul în primăvară. Până nu se vaccinează toţi jucătorii, nicio şansă să înceapă Liga a IV-a. Eu văd o singura soluţie. Fiecare jucător să aibă acel certificat de vaccinare şi atunci putem începe. În condiţiile în care abia de câteva săptămâni a început vaccinarea în ţară, nu văd cum să putem începe campionatul în martie. Să sperăm că prin august-septembrie vom putea începe sezonul 2021 – 2022, iar atunci toate lucrurile să intre la normalitate”.

Radu Chiorean – conducător AS Cosniciu

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL