Connect with us

FOTBAL

Ministrul Dezvoltării, fost jucător de fotbal la Şimleu

Trecutul lui Cseke Attila, actualul Ministru al Dezvoltării din România este legat şi de fotbalul sălăjean. Originar din Marghita, Cseke Attila a jucat timp de un sezon la Mobila Şimleu, pe vremea când îşi efectua stagiul militar în oraşul de sub Măgură. De atunci a rămas în relaţii bune cu Ioan Gurzău, cel care şi la vremea respectivă era conducătorul echipei


Că s-a numit Mobila, Silvania, iar acum Sportul, echipa din Şimleu Silvaniei l-a avut în spate pe Ioan Gurzău, omul de fotbal de sub Măgură, un “specialist” în oragnizarea şi buna desfăşurare a activităţii fotbalistice.

Din anul 1986, Ioan Gurzău se află la conducerea fotbalului şimleuan, iar în cei peste 30 de ani a avut ocazia să colaboreze cu mulţi jucători, atât din judeţ, cât şi din toată ţara.

A colaborat inclusiv cu actualul Ministru al Dezvoltării – Cseke Attila – cel care timp de un sezon a fost jucător de fotbal la Mobila Şimleu. Se întâmpla în sezonul 1992 – 1993, când Cseke Attila îşi efectua stagiul militar la Şimleu, iar în acea perioadă a jucat şi fotbal la Mobila.

Gruparea şimleaună evolua atunci în Liga a IV-a Sălaj, iar actualul ministrul al dezvoltării era un jucător de bază în echipă. Evolua pe postul de fundaş central, având un fizic impunător. De atunci, Cseke Attila a rămas în relaţiii bune cu Ioan Gurzău. Cei doi s-au întâlnit de mai multe ori, iar ultima dată s-a întâmplat vineri, la Vârşolţ, când în vizita sa în Sălaj, Ministrul Dezvoltării s-a oprit şi în comuna condusă de primarul Breda Lajos.


“Au trecut ceva ani de când a jucat fotbal la Şimleu, dar am rămas prieteni, iar de câte ori ne întâlnim depanăm amintiri frumoase. Pe noi nu poate decât să ne bucure că un fost jucător de la Şimleu a ajuns ministru, iar acest aspect poate însemna şi un imbold pentru tinerii jucători. Chiar dacă ei acuma joacă fotbal, în viitor pot să exceleze şi în alt domeniu. Trebuie doar să îşi dorească”, spune Ioan Gurzău.


Cseke Attila este originar din Marghita (judeţul Bihor), iar în perioada 2009 – 2011 a mai ocupat funcţia de Ministru al Sănătăţii.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL