Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău, cu ochii şi pe echipele pe care le-ar putea întâlni la barajul pentru Liga a II-a

În primul baraj pentru promovare, formaţia zălăuană ar putea da peste Unirea Dej sau CSO Cugir, două grupări cu state vechi în Liga a III-a, care dispun de loturi omogene


La cum arată situaţia din clasamentul Seriei a X-a, SCM Zalău are şanse mari de accedere la baraj şi chiar la promovarea în Liga a II-a. Din retur au mai rămas de jucat opt etape, astfel că avansul de 7 puncte pe care îl are echipa lui Marius Paşca faţă de locul 3 nu mai prea poate fi pierdut. Însă, până la promovarea în eşalonul secund, drumul este mult mai lung, deoarece urmează în luna mai două serii de baraj până la obţinerea biletelor de Liga a II-a.

Primul adversar de la baraj va proveni din Seria a IX-a, acolo unde legea este făcută de Unirea Dej şi CSO Cugir, primele două clasate.

Unirea Dej este lider cu 25 de puncte, iar pe doi se află CSO Cugir, cu 23 de puncte. Între echipa de pe locul 1 şi ocupanta locului 3, diferenţa este de 6 puncte, iar între echipa de pe locul 2 şi cea de pe locul 3, diferenţa este  de 4 puncte.

Astfel, şansele sunt mari ca la baraj să se califice Unirea Dej şi CSO Cugir, în timp ce din Seria a X-a, în proporţii mari la baraj vor ajunge SCM Zalău şi Minaur Baia Mare, însă mai rămâne de văzut de pe ce poziţii. Ocupanta primului loc din Seria a X-a va juca în compania echipei de pe locul secund din Seria a IX-a, în timp ce echipa care va termina pe locul 2 în Seria a X-a va întâlni liderul din cealaltă serie.

Situaţia mai poate fi schimbată, având în vedere că mai sunt de jucat opt etape, însă vrând nevrând, echipele care deja se află în primele două locuri îşi fac unele calcule în privinţa primului baraj.

Şi SCM Zalău a urmărit cu atenţie ce se întâmplă în Seria IX-a, iar antrenorul Marius Paşca spune că adversarele pe care echipa sa le poate întâlni la primul baraj sunt incomode.

“Unirea Dej şi CSO Cugir sunt echipe bune, care joacă de ani buni în Liga a III-a. Au loturi omogene şi joacă cam în aceeaşi formulă de 2 – 3 ani. Noi în vară am adus 7 – 8 jucători şi nu putem spune că avem o echipă la fel de omogenă. Însă valoarea jucătorilor îşi poate spune cuvântul în astfel de jocuri, iar noi mai putem suplini cu o disciplină tactică”, spune antrenorul Marius Paşca.

Deocamdată, SCM Zalău se gândeşte la ce are de făcut în cele opt etape rămase de jucat  din retur şi se va concentra asupra jocurilor de la baraj doar după ce va fi şi matematica calificată.

 “Ne aşteaptă un retur foarte greu, fiindcă toate echipele vor juca cu ambiţie împotriva noastră, dar ne stă în putere să ne menţinem în zona locurilor ce duc la barajul pentru Liga a II-a. Consider că rămânem o pretendentă la promovare, ceea ce am demonstrat în prima parte de campionat. În plus, ne-am mai întărit lotul cu trei jucători, care consider că ne vor ajuta, important să-i integrăm cât mai repede în echipă”, a mai spus antrenorul Zalăului.

În ce priveşte posibilele adversar de la baraj, Unirea Dej l-a adus în iarnă pe Sebastian Serediuc, care a venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj, după ce campioana l-a transferat tot în iarnă de la Minaur Baia Mare. Şi CSO Cugir a făcut un singur transfer şi l-a adus pe fundaşul Flavius Vlădia de la CSC Ghiroda, mizând pe continuitate la nivel de lot.

Barajele au loc în “dublă” manşă. Primul e în 8 şi 15 mai, al doilea în 22 şi 29 mai

Prima etapă din 2021 este programată weekendul următor în 12 – 13 martie, urmând ca returul să se termine în data de 30 aprilie. O săptămână mai târziu încep meciurile de baraj, prima serie fiind programată pe 8 şi 15 mai.

La barajul decisiv, SCM Zalău poate da peste Minaur Baia Mare, cu condiţia ca ambele echipă să treacă de prima serie. Duelul decisiv este programat pe 22 mai (turul) şi 29 mai (returul).

Şi Minaur Baia Mare s-a întărit considerabil în iarnă, atât la nivel de lot, cât şi pe banca tehnică, unde a ajuns antrenor Vasile Miriuţă.

Maramureşenii au avut un parcurs notabil în meciurile amicale, înregistrând şase victorii şi un rezultat de egalitate. Remiza s-a consemnat tocmai cu Unirea Dej, liderul din Seria a IX-a.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL