Connect with us

FOTBAL

Silvania Cehu Silvaniei, sceptică în privinţa începerii Ligii a IV-a

Codaşă în Liga a IV-a în sezonul trecut ce s-a “îngheţat”, Silvania aşteaptă cu nerăbdare să revină pe gazon, însă după părerea antrenorului Dan Lucaciu, va fi foarte greu de început  competiţiile la nivel de amatori, chiar şi cu teste rapide pentru COVID-19, care implică costuri pentru echipe


Cifrele pandemiei de COVID-19  sunt în descreştere. De la o zi la alta, numărul cazurilor noi sunt în scădere, în timp ce numărul persoanelor care se vaccinează creşte pe zi ce trece.

Aceste aspecte sunt importante şi pentru competiţiile de amatori, care s-ar putea relua în primăvară, dacă situaţia epidemiologică o va permite. FRF a făcut o propunere de modificare a protocolului medical la MTS şi la Minsterul Sănătăţii, dar încă nu s-a primit nicio veste.

Se vehiculează că testele RT-PCR pentru COVID-19 vor fi înlocuite cu testele rapide, însă şi aceste teste reprezintă o cheltuială pentru echipele din Liga a IV-a, cât mai ales pentru cele din Liga a V-a. De aceeaşi părere este şi antrenorul de la Silvania Cehu Silvaniei – Dan Lucaciu, care consideră că în această primăvară va fi foarte greu de început competiţiile la acest nivel, în condiţiile unei testări obligatorii chiar şi cu teste rapide.

“Aşteptăm să vedem noul protocol medical, dar şi testele rapide sunt o cheltuială pentru echipele de la acest nivel. Să cheltui 800-900 lei pe un meci doar pentru teste rapide, nu ştiu cine îşi poate permite. Ne-am dori să înceapă campionatul, fiindcă dorul de fotbal este mare, dar în situaţia dată este dificil”, ne-a declarat Dan Lucaciu.

O altă problemă semnalată la acest nivel de către antrenorul Dan Lucaciu este la nivel de juniori.

“Din cauza pandemiei toate competiţiile s-au dat peste cap.Sunt copii care au pierdut un an din fotbal. Este grav, fiindcă au trecut la o altă categorie fără să joace în ultimul an”, a precizat antrenorul.

Silvania Cehu Silvaniei, merge în aceeaşi formulă

Pe 7 martie 2020 a disputat Silvania Cehu Silvaniei ultimul meci, cu AS Cosniciu, partidă pe care a pierdut-o cu 4 – 0 pe teren propriu.

La o săptămâna distanţă, campionatul s-a întrerupt şi nu s-a mai putut relua din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Silvania Cehu Silvaniei se afla pe locul 9, cu 9 puncte acumulate în 13 jocuri şi se lupta pentru evitarea ultimelor locuri. Asta după ce cu un sezon în urmă, echipa antrenată de Dan Lucaciu s-a clasat pe locul 6 într-un campionat al Ligii a IV-a în care activau 13 grupări.

Pentru sezonul 2020 – 2021 care ar putea începe în primăvară, Silvania va merge în aceeaşi formulă, fără să apeleze  deocamdată la transferuri.

“Când vom şti exact când şi cum va începe campionatul ne vom organiza. Mergem în aceeaşi formulă şi deocamdată nu am făcut transferuri  pentru că nu avea rost”,  a spus Dan Lucaciu.

Noua administraţia locală din Cehu Silvaniei va susţine echipa de fotbal

Primăria Cehu Silvaniei îşi propune să susţină echipa Silvania şi în  anul 2021, mai ales că fotbalul este cam singurul sport reprezentativ în oraş. Deşi încă nu se cunoaşte o dată  de începere a campionatului, autorităţile locale pregătesc o sumă în buget pentru ca Silvania să se descurce în campionatul Ligii a IV-a.

“În fiecare an, pentru Silvania s-a alocat 40.000 de lei. Acum muncim la buget şi până nu este finalizat, nu putem să dăm detalii, dar cu siguranţă vom susţine în continuare sportul. Am făcut înaintare prine care s-a solicitat să ne detalieze exact ce cheltuieli vor avea, ca să vedem  şi noi cu ce vom susţine echipa de fotbal.Aşteptăm să ne înainteze un raport de necesitate şi apoi vom şti, dar este cert că vom susţine echipa de fotbal”.

Balint Ervin, primarul oraşului Cehu Silvaniei

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL