Connect with us

JUNIORI

Pe urmele tatălui său. Cezar Abraham, la lotul naţional al României U 17

Fiul lui Mircea Abraham – fost mare voleibalist, triplu campion naţional cu Elcond Zalău, a participat alături de naţionala României U 17 la Campionatul Balcanic


Naţionala României U 17 este pregătită de zălăuanii Marius Lazăr (antrenor principal) şi Horea Giurgiu (antrenor secund). Însă, Zalăul mai are un reprezentant la lotul naţional.

Este vorba despre Cezar Abraham, fiul lui Mircea Abraham – triplu campion naţional cu Elcond Zalău şi fost căpitan al echipei naţionale a României timp de nouă ani!

Cezar este încă la început de carieră şi este legitimat la ACS Academia de Volei “Lazăr Marius”. Este un tânăr de perspectivă şi unul dintre cei mai promiţători tineri voleibalişti din Sălaj.

Deşi este cu un an mai mic decât majoritatea colegilor, Marius Lazăr l-a convocat pe Cezar Abraham pentru Campionatul Balcanic din Serbia, acolo unde România s-a duelat cu Turcia, Serbia şi Bulgaria pentru un loc la Campionatul European.

Cezar evoluează pe postul de centru şi visează ca într-o bună zi să egaleze şi de ce nu, să depăşească performanţele tatălui său.

Mai este mult de muncă, însă, cu seriozitate şi perseverenţe, se poate reuşi orice.

La Campionatul Balcanic desfăşurat în Serbia în această săptămână, Cezar Abraham a jucat doar în meciul cu Turcia, meci pierdut de tricolori, scor 0 – 3, însă, are tot viitorul în faţă.

În celelalte două partide, România a pierdut 1 – 3 cu Serbia şi 2 – 3 cu Bulgaria.

Bulgaria a câştigat Balcaniada şi s-a calificat direct la Europenele ce vor avea loc în iulie, în Albania.

România, Serbia şi Turcia mai au o şansă de calificare în faza a II-a a calificărilor, eveniment programat pentru luna mai.

Să mai spunem că Naţionala masculină Under 17 a României este cea mai mică selecţionată a ţării noastre, iar Balcaniada din Serbia a fost prima competiţie oficială, având în vedere că Balcaniada de anul trecut a fost anulată din cauza coronavirusului.

România U 17: Daniel Chiţigoi, Claudiu Urian, Luca Martonoş, Cezar Abraham, Ştefan Văduva, Şerban Stînea, Radu Zbengheci, Ionuţ Rebrişorean, Christian Balog, Sebastian Codorean, David Ţăranu, Dinu Toma. Antrenor: Marius Lazăr. Antrenor secund: Horea Giurgiu

Rezultatele Campionatului Balcanic:

Turcia – Bulgaria 3-2 (19, – 19, 14, – 17, 9)

Serbia – România 3 – 1 (- 17, 23, 19, 15)

Bulgaria – România 3 – 2 (- 19, 22, 20, – 23, 14)

Turcia – Serbia 1 – 3 (- 28, 24, -23, – 25)

România – Turcia 0 – 3 (- 16, -18, -19)

Bulgaria – Serbia 3-0 (20, 22, 21)


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUNIORI