Connect with us

Actualitate

VIDEO – Peste 100 de porci au decedat după ce TIR-ul care îi transporta s-a răsturnat

Un autotren înmatriculat în Sălaj s-a răsurnat în Pasul Tihuţa. În urma evenimentului, aproximativ 100 de porci au decedat. Şoferul autotrenului a fost transportat la spital


Un eveniment rutier a avut loc vineri, în Pasul Tihuţa. Un autotren înmatriculat în judeţul Sălaj era încărcat cu peste 600 de porcine. Însă, la ieşire din localitatea Piatra Fântânele (jud. Bistriţa-Năsăud), a pierdut controlul autotrenului şi s-a răsturnat.

“Un autotren încărcat cu porci, care circula pe direcția Suceava – Bistrița, condus de un bărbat de 50 de ani din Satu Mare, s-a răsturnat. În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit și transportat la spital. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, transmite IPJ Bistriţa-Năsăud.

În urma impactului, aproximativ 100 de porci au decedat.

„Echipajul de prim ajutor SMURD a preluat de la locul accidentului un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani cu leziuni la nivelul capului, toracelui și unui membru superior. A fost stabilizat și tramsportat la UPU SMURD Bistrița. În autotren se aflau peste 600 de porcine dintre care, aproximativ 500 au fost găsite vii. Pompierii au procedat la extragerea tuturor porcilor care erau transportați in cuști special amenajate, iar cei care au supraviețuit urmează să fie preluați de alt mijloc de transport pus la dispoziție de societatea de care aparțin. În aceste momente se lucrează pentru repunerea autotrenului pe roti, în vederea eliberării partii carosabile”, spune reprezentanţii ISU Sălaj.

A fost sesizată Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Sursa video: Timp Online / ISU Bistriţa Năsăud

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate