Connect with us

Actualitate

Semnal de alarmă al medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău

Medicii avertizează că în ultimele săptămâni, cazurile de coronavirus au crescut alarmant, iar sistemul medical este din nou pus sub presiune


În ultimele săptămâni, cazurile de coronavirus au crescut alarmant, iar unii exclamă că ne confruntăm cu al trilea val epidemiologic.

Acest lucru pare să fie confirmat şi de către medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău care astăzi au tras un semnal de alarmă, exclamând că sistemul medical este din nou sub presiune.

“Stimați cetățeni,

Țara noastră și implicit județul nostru se confruntă cu un nou val epidemiologic, crescând alarmant în ultimele săptămâni cazurile pozitive COVID-19 care necesită spitalizare.

Astfel, sistemul medical este din nou pus sub presiune, paturile secțiilor din prima linie – Boli Infecțioase și Pneumologie – fiind ocupate în unele zile la capacitate maximă.Vă reamintim că persoanele pozitive COVID-19 izolate la domiciliu sunt monitorizate zilnic, telefonic, de către medicul de familie printr-un chestionar ce se referă la simptomele care ar putea anticipa agravarea bolii.

Medicul de familie stabilește ulterior dacă pacientul are nevoie de o evaluare în secția de Boli Infecțioase si îi face o programare prin fișierul Spitalului Județean de Urgenta Zalau. Programul pentru evaluare în sectia Boli Infectioase este de luni până vineri, între orele 09.00 și 11.00, în limita a 15 persoane/zi. În urma evaluării medicul stabilește dacă pacientul rămâne internat în secția de Boli Infecțioase sau primește tratament la domiciliu. Pe lângă evaluările în regim ambulatoriu, medicii Secției Boli Infecțioase consultă și pacienții COVID-19 care ajung prin intermediul Serviciul de Ambulanță – 112.

Dacă în urma consultului, medicul de gardă decide că este nevoie de spitalizarea pacientului, s-ar putea ca internarea să se facă și la unul dintre spitalele suport COVID din județ: Șimleu Silvaniei sau Jibou, având în vedere faptul că paturile secției Boli Infecțioase pot fi ocupate, iar pe secția Pneumologie sunt internați bolnavii care necesită ventilație non-invazivă.

Vă mulțumim pentru intelegere!”, transmit medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate