Connect with us

Administraţie

Ministrul Dezvoltării a vorbit la Zalău despre oportunitățile de finanțare pentru administrațiile publice locale

Cu ocazia vizitei de la Zalău, Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – a discutat într-o întâlnire desfăşurată la Consiliul Județean Sălaj despre posibilitățile de finanțare prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării și a anunțat lansarea finanțării pentru cadastrarea sectorială

În cursul zilei de vineri, 5 martie, conducerea Consiliului Județean Sălaj s-a întâlnit cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila, context în care au fost discutate oportunitățile de finanțare pentru administrația publică locală.

La eveniment au participat, alături de președintele Consiliul Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Claudiu Bîrsan și Szilagyi Robert, secretarul general al județului – Cosmin Vlaicu, precum și parlamentarii UDMR Sălaj – Kovacs Iren și Seres Denes.

Sprijin de 160.000 de lei pentru fiecare UAT pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară

Cu acest prilej, ministrul Cseke Attila a prezentat posibilitățile de finanțare prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării și a anunțat lansarea finanțării pentru cadastrarea sectorială, prin care fiecare UAT va primi un sprijin de 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

O altă noutate o reprezintă demararea programului național pentru construirea de creșe, o inițiativă de maxim interes pentru județul Sălaj, care va avea parte de sprijinul Ministerului Dezvoltării.

“Am profitat de vizita ministrului Dezvoltării pentru a discuta despre importanța dezvoltării municipiului Zalău și a Zonei Metropolitane Zalău. Am discutat, de asemenea, despre proiecte comune, care să asigure îmbunătățirea infrastructurii din mediul rural, condiție de bază pentru dezvoltarea economică a satelor sălăjene și pentru atragerea tinerilor în aceste zone. Dezvoltarea comunităților din județul Sălaj prin atragerea de fonduri în cadrul programelor disponibile trebuie să fie o prioritate pentru toate administrațiile publice locale”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Judeţean.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Administraţie