Connect with us

ALTE SPORTURI

Adrian Fărcaş, întâlnire la nivel înalt cu Ministrul Tineretului şi Sportului

La sediul MTS a avut loc o întâlnire între ministrul Eduard Novak şi directorii de DJST din ţară. S-au discutat mai multe subiecte, iar cele mai importante au fost posibilitatea trecerii a DJST-urilor în subordinea Consiliilor Judeţene, la fel şi a centrelor de agrement nefuncţionale


Noul ministru al tineretului şi sportului vrea o reformă în sportul din România şi îşi doreşte să pună la punct toate sectoarele.

A ţinut să cunoască toate problemele cu care se confruntă şi DJST-urile din ţară, astfel că săptămâna trecută a convocat o şedinţăla MTS, la care a participat şi Adrian Fărcaş, directorul de la DJST Sălaj.

S-au dezbătut mai multe subiecte, printre care şi viitoarea posibilă descentralizare în domeniul tineretului şi sportului, care ar presupune ca DJST–urile să treacă în subordinea Consiliilor Judetene, iar cluburile sportive departamentale să rămână în subordinea MTS.

O astfel de descentralizare s-a mai încercat şi în anii anteriori, dar nu s-a reuşit implementarea ei, deoarece Curtea Constituţională a României a respins acest proiect de descentralizare în repetate randuri.

DJST Sălaj speranţe pentru 2021. “Ne dorim un buget corespunzător şi măsuri mai puţin restrictive pentru a putea derula acţiuni sportive”

Din cauza restricţiilor şi măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, DJST Sălaj a fost nevoită să anuleze în 2020 multe acţiuni sportive şi de tineret.

Pentru anul 2021, instituţia condusă de Adrian Fărcaş are speranţe că măsurile impuse de pandemie vor fi mai permisibile astfel încât DJST Sălaj să poată derula acţiuni sportive şi de tineret.

“Ne propunem să organizăm şi să finanţăm în acest an 2021 mai multe competiţii sportive, dintre cele mai importante fiind Cupa Văilor – Sălajul în mişcare, Cupa Lyceum, Cupa Tineretului, Crosul Tineretului sau Miss şi Mister Sportiv, tabere gratuite cu caracter social şi tabere gratuite pentru persoane cu dizabilităţi, concursul local de proiecte de tineret,  precum şi anumite acţiuni de tineret şi desigur organizarea galei sportului sălăjean care va avea loc în a doua decadă a lunii decembrie 2021, festivitate de final de an în care se vor recompensa sportivii sălăjeni cu cele mai bune rezultate în anul 2021, atât la disciplinele olimpice, cât şi la cele neolimpice”, ne-a declarat Adrian Fărcaş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ALTE SPORTURI