Connect with us

Actualitate

A fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea sectorului de drum dintre Tusa și limita cu județul Cluj

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat miercuri, 3 martie, contractul privind reabilitarea și modernizarea DJ 191D: Tusa – limită județ Cluj, km 19+200 – 31+300


Investiția, derulată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, are o valoare de 34,5 milioane de lei (inclusiv TVA). Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor și patru luni pentru pregătirea recepției și alte activități specifice pentru finalizarea proiectului.

Investiția intră în sfera principalelor atribuții ale Consiliului Județean Sălaj, legate de dezvoltarea socio-economică a județului și preocuparea continuă pentru asigurarea condițiilor normale de siguranță a circulației, impuse de rigorile normelor și normativelor specifice în vigoare, pentru toți utilizatorii.

Drumul Județean 191D este situat în partea de sud-vest a județului Sălaj, avându-și originea în localitatea Nușfalău, la intersecția dintre DN 1H și DN 199, cu punct terminus în localitatea Vânători din județul Cluj, la intersecția cu DJ 108A, prin intermediul căruia face legătura cu E60/DN1 (în localitatea Ciucea).

Sectorul de drum care face obiectul proiectului cu finanțare nerambursabilă se regăsește pe raza comunei Sâg, străbate localitatea Tusa și continuă până la limita cu județul Cluj.

Lucrările vizează reabilitarea și modernizarea următoarele elemente ale drumului: carosabil (12.130 m), trotuar (750 m), șanț pereat/rigolă carosabilă/șanț de pământ (13.279 m), poduri și podețe (124 bucăți), stații de transport public (10 bucăți), zid de sprijin (4.577 m), parapet metalic de siguranță (7.890 m), elemente de semnalizare rutieră.

“Reabilitarea și modernizarea sectorului de drum DJ 191D va asigura accesul dintre Autostrada Transilvania spre zona de sud-vest a județului Sălaj, spre județul Cluj și legătura cu E81/DN1F: Zalău – Cluj, E60/DN1: Cluj – Oradea și DN1H: Zalău – Oradea – frontiera cu Ungaria, sporind, totodată, siguranța traficului la nivelul acestei microregiuni. Principala motivație a reabilitării acestui drum o reprezintă scoaterea din izolare și subdezvoltare a microregiunii aflate într-un vizibil impas de dezvoltare și mobilitate”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate