Connect with us

Actualitate

Încă 28.000 lei recuperaţi de poliţişti în cadrul unui dosar penal

În continuarea cercetărilor în cadrul unui dosar penal, privind infracţiunea de furt calificat, Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău au mai efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa un tânăr, din comuna Crişeni. Au fost recuperaţi peste 28.000 lei


La data de 18 februarie a.c., Poliţia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, ora 10.43, de către un bărbat, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., în locuinţa părinţilor şi ar fi sustras suma de aproximativ 100000 lei şi două sticle de alcool.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău, împreună cu colegii lor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat la data de 21 februarie a.c., două percheziţii domiciliare în comuna Crişeni, la locuinţele a două persoane de 19, respectiv 27 de ani, bănuite de comiterea faptei. Ca urmare a percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri şi bani.

În continuarea administrării probatoriului, poliţiştii au mai efectuat şi în cursul zilei de ieri o percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului de 27 de ani, fiind ridicată suma de 28221 lei, despre care există suspiciunea că ar proveni din activitatea infracţională.

Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti la data de 21 februarie, ulterior fiind arestaţi preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie ă înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate