Connect with us

Actualitate

Infrastructura rutieră din Sălaj se va moderniza în acest an!

Cea mai mare finanţare va fi pentru tronsoanele din Autostrada Transilvaniei care va traversa judeţul nostru, însă, şi proiectul pentru Centura Zalăului va primi o finanţare consistentă


Senatorul USR-PLUS, Cosmin Cristian Viaşu a făcut demersuri pentru prinderea în bugetul pe anul 2021 de sume consistente pentru judeţul Sălaj. Senatorul, alături de consilierii judeţeni din partea USR-PLUS s-au interesat de investiţiile în infrastructura judeţului Sălaj, iar veştile sunt bune.

Astfel, dacă până nu demult, judeţul nostru era ocolit de investiţii majore în infrastructura rutieră, situaţia pare că se schimbă.

În acest sens, pentru anul 2021, tronsonul de 42 de km din Autostrada Transilvania, Nădășel -Zimbor – Poarta Sălajului va beneficia de o finanțare de 260 milioane lei iar tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău de 273 milioane de lei

Şi centura Zalăului va beneficia în 2021 de o finanţare de 31 de milioane lei.

O investiţie în valoare de 4 milioane de lei pentru execuţia lucrărilor la obiectivul “Punere în siguranţă a podului peste râul Someş, pe DJ 108 E, km 1+630” este o altă investiţie importantă pentru 2021.

Alte exemple de modernizare a infrastructurii rutiere din Sălaj ar fi finanțarea lucrărilor de execuție la obiectivul ”Reabilitare DJ 109R de la DN 1 G (Chendrea)- Gălpâia-Romita (DJ 108A) km 0+0.00 – 8+600” în valoare de 5 milioane lei, precum şi modernizare străzi în comuna Zalha cu o finanțare de 243 mii lei.

În anul 2021 vor fi efectuate lucrări de reabilitare şi pe DN 1C – DN 1H – DN 1F

“După ani de zile în care practic Sălajul nu a contat pe harta investițiilor în infrastructură, avem acum asigurări că, investițiile de anul acesta și din anii viitori vor face ca Sălajul să beneficieze în sfârșit de proiecte mari de infrastructură, atât de necesare pentru dezvoltarea județului”, spune Nicoale Olar, consilier judeţean din partea USR-PLUS.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate