Connect with us

Sporturi

Eric Verdeş, locul 2 la Trofeul de iarnă Ilie Năstase

Tânărul tenismen zălăuan a reuşit o prestaţie deosebită la categoria de vârstă seniori, reuşind să ajungă în marea finală. În ultimul act, sportivul de la CS Winners TC a fost învins de Vladimir Filip (CS Dinamo Bucureşti), un sportiv cu 9 ani mai în vârstă


La finele lui februarie, în capitală a avut loc Trofeul de iarnă Ilie Năstase, o competiţie de tenis de câmp organizată de academia fostului mare tenismen, fost număr 1 ATP.

La startul competiţiei l-am regăsit şi pe zălăuanul Eric Verdeş, legitimat în prezent la CS Winners TC. Elevul lui Adrian Szabo a participat la categoria de vârstă seniori, acolo unde a fost favoritul numărul 7.

Beneficiind de acest statut, zălăuanul a avut primul tur liber, după care în turul al doilea s-a duelat cu Mircea Mortasifu, sportiv pe care l-a învins cu 6 – 1, 6 – 2, avansând în faza sferturilor de finală, acolo unde l-a întâlnit pe favoritul numărul 2, Dan Munteanu. Eric a avut o comportare bună şi a reuşit o victorie în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 1.

Ajuns în semifinale, Eric a dat peste Matei Georgescu (favorit numărul 5), însă nici de această dată nu a întâmpinat probleme, reuşind încă o victorie ce l-a propulsat în marea finală a competiţiei organizate de Academia lui Ilie Năstase.

În ultimul act, elevul lui Adrian Szabo s-a duelat cu Vladimir Filip (CS Dinamo Bucureşti), favorit principal al categoriei. Finala a fost una spectaculoasă şi foarte echilibrată.

Eric a câştigat primul set, însă l-a pierdut pe al doilea, astfel că a fost nevoie de set decisiv pentru stabilirea câştigătorului. În cele din urmă, sportivul din capitală a avut câştig de cauză, Eric fiind nevoit să se mulţumească cu medalia de argint.

Component al lotului naţional U 18, evoluţia lui Eric este vizibilă, astfel că ar putea puncta în curând şi în clasamentul ATP.

Pentru asta, tenismenul are nevoie de susţinere, susţinere pe care deocamdată o primeşte din partea lui Patrick Ciorcilă, managerul CS Winners TC, clubul la care este legitimat Eric Verdeş, dar şi din partea prof. Ştefan Welther, cel care îi oferă gratuitate la terenurile de la baza sportivă Transilvania Tenis Club, atunci când sportivul este în Zalău şi totodată îl ajută şi cu sponsorizări.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Sporturi