Connect with us

Actualitate

La Bănişor s-a dat startul lucrărilor de aducţiune a apei de la Tarniţa

În cursul zilei de luni, constructorul s-a apucat de treabă în Bănişor, comună care în cadrul unui măreţ proiect european prin POIM va benefica de apă de calitate din judeţul Cluj. Conform contractului, lucrările de aducţiune a apei în comuna Bănişor trebuie să se finalizeze în maxim 2 ani

Prima zi de primăvară aduce veşti bune pentru locuitorii comunei Bănişor, care în maxim doi ani vor putea beneficia la robinete de apă de cea mai bună calitate de la Tarniţa.

În cursul zilei de luni, în comuna Bănişor s-a dat startul lucrărilor la acest important proiect derulat prin POIM, în care au fost incluse toate satele.

Comuna Bănişor face parte din lotul 22, alături de comunele Vârşolţ, Crasna, Horoatu Crasnei, Meseşenii de Jos, Cizer şi Pericei, iar pe acest lot, lucrările trebuie finalizate în 22 – 24 de luni.

“Sunt bucuros că au început lucrările. Cetăţenii aşteaptă apă de calitate în comună, mai ales că la noi sunt zone unde sunt probleme”, a spus primarul Eugen Sorin Maxim.

În cadrul lucrărilor, în comună se vor face două bazine de captare, la Bănişor şi Ban, în timp ce la Peceiu se va folosi infrastructura existentă, însă toate satele vor avea apă de calitate din judeţul Cluj.

În Bănişor şi Ban există zone unde va trebui spart asfaltul pentru a se putea realiza lucrările la aducţiunea de apă, însă drumurile se vor remedia.

Din valoarea lucrărilor executate în comuna Bănişor, Primăria are o contribuţie de 2% ce reprezintă aproximativ 44.000 de euro.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate