Connect with us

FOTBAL

Someşul Someş Odorhei pune accentul pe copii şi juniori – “Am vrea să facem o mică Academie de fotbal!”, spune preşedintele Liviu Horincar

Având la dispoziţie un complex sportiv modern (sală de sport, stadion, teren cu suprafaţă sintetică), dar şi susţinerea finaciară a Primăriei, clubul de pe Valea Someşului visează frumos. Dacă pandemia nu le strică calculele celor de la Someş Odorhei, în viitorul apropiat pe Someş am putea vedea un nou Centru de copii şi juniori, la care să fie atraşi copiii din comună, dar şi din localităţile învecinate

SPORTUL REGE este la mare căutare în comuna de pe Valea Someşului. Fie că echipa de fotbal activa în Liga a IV-a sau Liga a V-a, fenomenul a fost iubit la Someş Odorhei.

În ultimii ani, aici s-a pus accentul şi pe baza materială, astfel că la Someş Odorhei regăsim o sală de sport, un stadion cochet în centrul comunal, un teren de fotbal aflându-se şi în localitatea Inău. Pe lângă lucrările de modernizare de la baza sportivă de la Someş Odorhei prevăzute în perioada următoare, autorităţile locale vor amenaja în acest an – în satul Inău – şi un teren cu suprafaţă sintetică.

Beneficiind de aceste condiţii bune, dar şi  datorită faptului că pe raza comunei se află mai mulţi copii dornici de mişcare, conducerea clubului Someşul Someş Odorhei vrea să facă lucruri frumoase! Preşedintele clubului spune că la Someş Odorhei se pune accentul pe copii şi juniori. Liviu Horincar se gândeşte la un plan pe termen lung, în care vrea să implice administraţia locală, dar şi firme din zonă.

Aproape 50 de copii legitimaţi

“Cred că autorităţile locale vor susţine sportul. Deşi nu este un mare sportiv, primarul Ioan Şandor şi-a anunţat disponibilitatea de a ne susţine. Vrem grupe de copii şi juniori. Sportul  ne educă. Am vrea să facem aici o mică Academie de fotbal”, a declarat Liviu Horincar pentru Sportul Sălăjean.

Oficialul clubului Someşul spune că în acest moment există deja vreo 50 de copii legitimaţi, iar intenţia este aceea ca CS Someşul să se înscrie în campionat cu grupa de 11 – 12 ani. Totodată, există deja încă o grupă cu puşti cu vârsta mai mică de  10 ani. Grupele de copii vor fi pregătite de Liviu Horincar şi Vlad Ortelecan.

Să mai spunem că staff-ul clubului este alcătuit din Liviu Horincar (preşedinte), Tudor Corniş (vicepreşedinte), Vlad Ortelecan şi Marius Pop (membri). În club există încă o secţie, cea de alpinism, condusă de Tudorel Pop.

“Doar în ultimii 3 ani, vreo 15 familii de tineri s-au reîntors acasă din străinătate şi s-au stabilit în comună. Automat, a crescut numărul de copii. Vor să facă fotbal, unii chiar au evoluat la diferite echipe de prin străinătate. Şi, în această perioadă de panedmie, terenul de fotbal a fost asaltat de copii, care au jucat fotbal, fie că a fost frig sau zăpadă. Copiii sunt nerăbdători să facă mişcare”.

Liviu Horincar, preşedinte CS Someşul Someş Odorhei

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 februarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL