Connect with us

Actualitate

Comuna Chieşd va avea încă o sală de sport

Primăria a demarat un nou proiect ce prevede modernizarea infrastructurii şcolare. Din fonduri europene, în curtea şcolii din Chieşd se va construi o sală pentru educaţie fizică şi sport, iar în acest sens, lucrarea va fi scoasă la licitaţie în următoarele zile

Chieşdul a fost printre primele comune care a accesat  fonduri pentru construcţia unei săli de sport. De mai bine de 10 ani, în centrul comunal există o sală de sport modernă, cu tribune, vestiare şi toate dotările necesare pentru practicarea diferitelor sporturi. Această sală de sport este folosită şi de către elevii şcolii, însă în viitorul apropiat,elevii de la şcoală vor avea acces la orele de educaţie fizică şi sport într-o sală nouă.

Încă din 2019, Primăria a demarat un proiect pe fonduri europene, pentru ca în curtea şcolii să se construiască o sală pentru educaţie fizică şi sport. După ce s-au parcurs toţi paşii s-a ajuns în etapa în care lucrarea a fost scoasă la licitaţie în această săptămână.

Valoarea investiţiei este de 3,5 milioane lei, dar şi de la bugetul local, Primăria Chieşd are o cofinanţare de 258.000 de lei.

“Este benefic să avem o sală de sport şi în curtea şcolii, astfel încât în sezonul rece, elevii să nu fie nevoiţi să se deplaseze până la sala de sport din centru. Ţinând cont că există o tehnologie mai nouă, sala de sport va fi finalizată în doar 12 luni de la data începereii lucrărilor. În cadrul proiectului sunt prevăzute şi dotările necesare”, ne-a declarat Leontin Chiş – primarul comunei Chieşd.

De la demararea lucrărilor, termenul de execuţie este de 12 luni, astfel din primăvara anului 2022, elevii din comună vor putea face sport şi în noua sală. Va fi o sală de dimensiuni mai reduse, însă suficient pentru ca orele de educaţie fizică să se poată desfăşura în condiţii optime. Tot prin proiectul respectiv sunt prevăzute şi dotări pentru şcoala din Chieşd, care urmează să primească mobilier nou, dar şi echipamente tehnologice moderne.

“Investim în educaţie şi este al doilea proiect care l-am demarat. Dacă vrem să avem copii cu rezultate bune la învăţătură trebuie să le oferim şi condiţiile cele mai bune”, spune primarul.

Recent, administraţia locală a mai demarat o investiţie pentru sistemul educaţional şi va achiziţiona tablete pentru elevi şi laptopuri pentru profesori.

Peste 300 de elevi şi preşcolari sunt în comuna Chieşd, acolo unde funcţionează doar şcoala cu clasele I – VIII din centrul de comună. Dacă la şcoală sunt înscrişi 211 elevi, la grădiniţă sunt 92 de copii.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate