Connect with us

FOTBAL

Doi arbitri din Sălaj, aproape de promovarea în lotul arbitrilor de Liga a III-a

Aflaţi în programul de tinere talente, “Cavalerii Viitorului”, asistenţii Adrian Iancău şi Ştefan Bîrjac au trecut cu brio de mai multe etape ale programului şi la început de martie vor participa la cursurile şi testarea arbitrilor de Liga a III-a. Dacă cei doi sălăjeni vor trece cu bine şi de aceaste testări, în primăvară vor avea ocazia să arbitreze partide de Liga a III-a, proba practică fiind ultima din cadrul programului

În urmă cu câţiva ani, Sălajul se afla într-un top 10, într-un clasament al arbitrilor divizionari, având 12 arbitri ce activează la nivel de Liga 1, Liga 2 şi Liga 3.

Situaţia este cu totul altfel în 2021, mai fiind nouă arbitri divizionari, dar dintre aceştia, mulţi au fost indisponibil în ultimul sezon.

Din această primăvară, lotul arbitrilor divizionari s-ar putea mări cu doi  asistenţi, fiind aproape de o promovare în Liga a III-a Ştefan Bîrjac şi Adrian Iancău.

Incluşi în programul de tinere talente, “Cavalerii Viitorului”, cei doi sălăjeni au trecut cu brio de mai multe etape ale programului şi vor participa la cursurile şi la testarea arbitrilor de Liga a III-a, care va avea loc la început de martie. Dacă vor trece şi peste aceste testări, Ştefan Bîrjac şi Adrian Iancău vor avea ocazia să arbitreze în primăvară la Liga a III-a, proba practică fiind ultima etapă din program şi cea mai importantă.

Dintr-un total de 40 de arbitri şi 46 de asistenţi au avansat 17 arbitri şi 22 de asistenţi, între care s-au aflat şi cei doi sălăjeni.

“Programul de dezvoltare ,<Cavalerii Viitorului – 3>, în condiţii normale, ar fi trebuit să se încheie în vara trecută. Din păcate, pandemia l-a întarziat cu …… un an de zile! Candidaţii care au trecut etapele anterioare (17 arbitri si 22 de asistenţi) vor participa la Cursul de iarnă al arbitrilor din Liga 3. Cei care vor trece testele, vor fi delegaţi la primăvară să arbitreze jocuri din eşalonul trei, unde vor avea ca observatori, membri ai CCA şi observatori din Liga 1. Aceasta va fi ultima etapa – proba practică, cea mai importantă din program. Arbitri şi arbitri asistenţi care vor confirma, vor fi promovaţi în Liga 3 şi vor face parte din lotul de arbitri pentru sezonul 2021-2022. O treime dintre arbitri asistenţi sunt din Zona 7, cea de care sunt responsabil ca ofiţer de dezvoltare regional. Ne bucurăm de acest aspect şi de faptul că printre ei sunt şi doi sălăjeni de perspectivă, Ştefan Bîrjac şi Adrian Iancău. Sperăm ca munca celor care au ajuns pâna aici, în etapa finală, să fie răsplătită cu o promovare în eşalonul superior” – Ioan Onicaş, ofiţer de dezvoltare regională în cadrul CCA

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL