Connect with us

FOTBAL

Florin Mitrea – conducător ACS Tihău: “Nu m-ar mira dacă începe campionatul abia în toamnă”

Toate echipele din fotbalul judeţean îşi doresc să înceapă cât mai repede campionatul. ACS Tihău – echipă fruntaşă din Liga a V-a – nu face excepţie.Însă, încă sunt multe aspecte de luat în considerare, astfel că Florin Mitrea este sceptic  că s-ar putea relua campionatul în luna martie, cel puţin în cel de-al cincilea eşalon


Florin Mitrea este un om implicat în fotbalul judeţean încă din anul 2000. A fost şi este sufletul echipei ACS Tihău, echipă pe care a menţinut-o mereu pe primele locuri din Liga a V-a.

În ultimul sezon, echipa din Tihău s-a luptat “cot la cot” cu Rapid Zimbor în Seria Est, fiind la egalitate de puncte în momentul întreruperii campionatului.

În singurul meci disputat din returul sezonului trecut, ACS Tihău a învins în deplasare Olimpia Rus, scor 4 – 1 şi era pregătită să-şi continue lupta pentru câştigarea Seriei.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul s-a oprit, iar din 8 martie 2020 nu s-a mai jucat niciun meci oficial în Liga a V-a.

De atunci şi până în prezent, echipele duc dorul meciurilor oficiale şi sunt nerăbdătoare să revină pe teren.

Aşa este şi la Tihău, unde lumea aşteptă începerea campionatului.

“Noi suntem pregătiţi în orice situaţie, dar aşteptăm să ne dea voie să jucăm. Cu toţii ne-am dori să începem campionatul, dar rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul”, ne spune Florin Mitrea – conducătorul echipei din Tihău.

“Nu ştiu dacă vreodată va mai fi ce a fost”

În prezent se discută la nivelul Federaţiei Române de Fotbal şi Ministerul Sănătăţii o posibilă modificare a protocolului medical, astfel încât să fie accesibil şi pentru echipele din fotbalul amator. 

O variantă discutată este cea a validării testelor rapide. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Cât despre Florin Mitrea, acesta este sceptic că ar putea începe campionatul în luna martie.

“Sunt în fenomen din anul 2000 şi aşa ceva nu s-a mai întâmplat. Nu a trecut niciodată un an de zile fără să joc sau să asist la un meci de fotbal. Nu ştiu dacă vreodată va mai fi ce a fost după pandemia asta. Toate echipele spun că vor să revină, dar trebuie să ne gândim şi la baza materială şi baza pregătirii sportivilor. Să zicem că se dă drumul din 8 martie, jucătorii o să fie nepregătiţi şi în două meciuri sunt gata. Nu cred că va începe în martie şi dacă va fi voie. Poate pe finalul lunii”, spune conducătorul echipei din Tihău.

Florin Mitrea îşi aduce aminte cu nostalgie de perioada de iarnă din anii trecuţi, fiind perioada în care aveau loc competiţii organizate în sală sau pe terenuri sintetice.

“În trecut, în această perioadă era Cupa AJF, după care Cupa Primăverii şi aveam variante să ne mişcăm, dar acum este tare greu să revenim după un an în care nu ne-am putut pregăti deloc”, spune Florin Mitrea.

Sănătatea, pe primul loc

Chiar dacă toată lumea îşi doreşte să revină pe terenul de joc, sănătatea rămâne pe primul loc. Cu toţii vor să revină, dar să revină în deplină siguranţă.

“Principalul este să fim sănătoşi şi să scăpăm de pandemia asta. Că va fi în martie, aprilie sau iunie, indiferent când, să scăpăm cu bine şi vedem pe urmă. Chiar nu m-ar mira dacă va începe un campionat nou abia în toamnă. Indiferent când va începe următorul sezon, noi ne propunem să fim într-o formă bună şi să fim pe podium”, spune conducătorul echipei din Tihău.

În concluzie, la Tihău se doreşte începerea campionatului, atunci când acest lucru se poate face în deplină siguranţă.

“Le doresc tuturor multă sănătate şi să începem cât mai repede şi cât mai bine. Cu toţii ne dorim să scăpăm odată de această pandemie”, a conchis Florin Mitrea.

Cât despre lotul echipei, nu au fost modificări în această perioadă. Niciun jucător nu şi-a manifestat intenţia să părăsească echipa.

În ceea ce priveşte posibilele transferuri, rămâne de văzut când, cum şi în ce condiţii va începe noul campionat.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL