Connect with us

ATLETISM

Nelian Ianchiş: “Maria Csiki a câştigat proba de 800 m după antrenamente pe asfalt şi alergare în jurul stadionului printre maşini”

Atleta de la CSS Zalău a câştigat proba de 800 de metri de la Memorialul “Dorin Melinte”


Nelian Ianchiş, antrenorul atletei remarcă faptul că eleva sa a reuşit să întreacă sportive care beneficiază de condiţii de pregătire mult mai bune decât sunt la Zalău.

“Fata care a câştigat 1.500 m este din Bacău şi se antrenează permanent în sală, are condiţii super. Fetele care au venit pe 2 şi pe 3 la 800 m sunt din Vatra Dornei, respectiv Bacău unde se antrenează pe pistă sintetică, respectiv în sală. Maria a câştigat proba de 800 de metri după antrenamente pe asfalt şi alergare în jurul stadionului printre maşini. N-avem acces la vestiare şi ne echipăm în maşini şi în aceste condiţii de frig. Dar, chiar şi în condiţiile acestea, mergem la competiţii şi facem faţă”, spune antrenorul secţiei de atletism de la CSS Zalău.

De altfel, antrenorul remarcă faptul că din cauza condiţiilor de pregătire, sau mai bine zis lipsa acestora, atletismul sălăjean se află pe o pantă descendentă în ultimii ani.

Mai mult, Nelian Ianchiş spune că uneori întâmpină probleme şi la accesul pe pista Stadionului Municipal.

“Pe perioada de vară putem face pregătire pe pistă, dar nu avem voie pe iarbă, nici măcar pe margine. Iarna, când pista este moale, nu intrăm. Însă, când pista este bună, fotbaliştii alergau pe pista noastră şi nu puteam intra, astfel că făceam alegare în jurul stadionului. Ei pot intra pe pistă, noi nu putem pe iarbă. Anul trecut, Răzvan Sabo a avut o accidentare urâtă din cauza asfaltului, având periostită”, spune antrenorul.

Urmează Campionatele Naţionale

După Memorialul “Dorin Melinte”, pentru atleţii de la CSS Zalău urmează Campionatele Naţionale de juniori II, respectiv juniori III.

Finala juniorilor II este programată pentru weekend-ul 5 – 6 martie, la Bucureşti, în timp ce finala juniorilor III este programată în perioada 13 – 14 martie, la Bacău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM