Connect with us

Actualitate

Volei Club Zalău susţine ultimul turneu din returul Diviziei A2

Formația zălăuană joacă vineri cu ProVolei Arad, iar sâmbătă se va duela cu CSM Suceava, ambele jocuri fiind programate în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău

Volei Club Zalău şi-a început aventura din sezonul 2020 – 2021 abia în această iarnă, când a participat la primul turneu organizat de CSS CNE Lapi Dej. Maxim de  puncte a obţinut formaţia zălăuană în cele două  meciuri, dar pentru grupare condusă de Gabriel Terheş a urmat trei partide pierdute la “masa verde” în al doilea turneu, unde nu s-a putut prezenta din cauza unui caz de coronavirus care a aprăut în lot. Pentru Volei Club Zalău urmează ultimul turneu al returului, pe care îl va organiza pe teren propriu. Formaţia zălăuană va  juca vineri cu ProVolei Arad şi sâmbătă cu CSM Suceava, două formaţii mai bine clasate.

“Am reluat antrenamentele şi ne pregătim pentru ultimul turneu din retur. Să sperăm că nu vor apărea cazuri pozitive la testarea din această săptămână şi vom putea juca cele două partide”, a spus conducătorul Gabriel Terheş. Volei Club Zalău este pe locul 4 cu 6 puncte şi indiferent de rezultatele înregistrate în jocurile cu ProVolei Arad şi CSM Suceava, nu mai poate pierde această poziţie care îi asigură calificarea la turneul semifinal.

“Întâlnim două echipe puternice, dar sperăm ca jucătorii noştri să se mobilizeze şi să ajungem la o formă bună, chiar dacă venim după o perioadă mai grea, în condiţiile în care am făcut antrenamente mai puţine în ultima perioadă. Să sperăm că ambiţia va fi determinantă pentru a putea obţine rezultate pozitive. Pentru noi este ceva pozitiv şi că reuşim să evoluăm în acest campionat, în condiţiile actuale”, a spus conducătorul de la Volei Club Zalău. Pe lângă ProVolei Arad şi CSM Suceava, la turneul de la Zalău mai participă Oţelul Roşu şi CSS CNE Lapi Dej.

Volei Club Zalău a cheltuit aproape jumătate din bugetul pentru a doua parte a sezonului pe teste COVID-19!

Şi în Divizia A2 este valabil acelaşi protocol ca şi în prima ligă, astfel că înaintea fiecărui turneu echipele trebuie să se testeze. Deja Volei Club s-a testat  de două ori, iar în această săptămână jucătorii vor fi nevoiţi să se testeze din nou, înaintea ultimului tureu din retur. Un simplu calcul arată că formaţia sălăjeană a cheltuit deja 6.000 de lei pe testări, asta în condiţiile în care Volei Club Zalău beneficiează  de la autorităţile judeţene de o susţinere de 30.000 de lei, din care 15.000 de lei pentru a doua parte de campionat.

“Deja am cheltuit 6.000 de lei pe teste şi urmează încă o testare în această săptămână. Ajungem la 9.000 de lei când noi avem pentru a doua parte de campionat 15.000 de la Consiliul Judeţean Sălaj. Sper să se autorizeze acele teste rapide, fiindcă ne-ar ajuta enorm şi cheltuielile ar fi mult mai mici. Cu testele rapide s-ar putea da drumul şi la turneele de juniori şi cadeţi”, spune Gabriel Terheş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate